24 Hours of Aston Grand Prix

Post Reply
kaynd

Re: 24 Hours of Aston Grand Prix

Post by kaynd » Wed Sep 08, 2010 9:44 am

Καλά ρε λιμούτσια. :P Ούτε καν τα δυο κλικ στην πέμπτη και στην έκτη δε δοκιμάσατε? Στη τελική δεν επηρεάζουν σε τίποτα τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου οπότε δε τίθεται θέμα συνηθείας.

Varwnos

Post by Varwnos » Wed Sep 08, 2010 10:41 am

Τα δοκιμάσαμε . Για κάποιο λόγο όμως ενώ θεωρητικά δε πρέπει να επηρεάσουν σε ένα 17γυρο που έκανα για να το συνηθίσω δε μπορούσα με καμμία δύναμη να πιάσω τους χρόνους μου. Μιλάμε ότι γύρναγα 1-1,5 δευτερόλεπτο πάνω και με το ζόρι έπεσα στο 2.50.χχ και αυτό πολύ αργά. Ίσως η κλιμάκωση επηρέαζε τα φρεναρίσματα και αποσταθεροποιούσε λίγο τα περάσματα ..δε μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Η ουσία είναι ότι και όλοι όσοι το δοκιμάσαμε δεν είδαμε κάπου αισθητή βελτίωση ενώ αντιθέτως μας χάλαγε το γυρολόγιο, ειδικά το πρώτο σπλιτ που δε μπορούσαμε με τίποτα να βγάλουμε αξιοπρεπές σπλιτ.

Εντάξει δε του δώσαμε και άπλετο χρόνο αλλά είπαμε πως αφού το κέρδος δεν είναι τόσο μεγάλο στο πίσω S και γενικά μας ξενίζει, να γυρίσουμε στο άλλο που δείχνει να είναι αυτό που όλοι λίγο πολύ βολευόμαστε και να επενδύσουμε πλέον σε stints ώστε να καλυτερεύσει το γυρολόγιο όσο πιο πολύ γίνεται.

Τις αλλαγές στο διαφορικό δε τις υιοθετήσαμε αφενώς γιατί στο ( v ) δε ταίριαζε το 480. Στο σετ που έχω βάλει δύναμη 480 ( v2 ) έχω αλλάξει και τις δυνάμεις εμπλοκής του διαφορικού γιατί αλλιώς ξαφνικά το fxr γίνεται fzr οπότε καταστροφή :P. Εκεί ίσως σε μπερδέψαμε λίγο με τα σετ οπότε σόρρυ.
Υ.Γ. Λολ καλά αν άκουγες στο βεντρίλλο τα σχόλια μας όταν δοκιμάζαμε τις αλλαγές θα νόμιζες ότι φορέσαμε καλά σετ από Soyth City και προσπαθούμε να τρέξουμε Aston. Δεν έχει λογική αλλά στα περιγράφω έτσι για να έχεις το παλμό.

kaynd

Post by kaynd » Wed Sep 08, 2010 11:33 am

Όλα αυτά η μεταβολή της 5ης και της 6ης ? Μιλάμε για 250rpm πάνω στη 5η στα επίμαχα χιλιόμετρα και το πολύ 100rpm πάνω στην 6η

και καλά να πω για το πρώτο σπλιτ όπου γεμίζεις στην ευθεία 5η και 6η... Χάνετε μισό χιλιόμετρο τελικής (που δε το νομίζω) Αλλά στο τελευταίο S δε περνάς τη 4η... Θέλεις να με λωλάνεις εντελώς?

Ρε παιδιά κάποια παρεξήγηση έγινε... Δεν έδωσα κανένα set να δοκιμάσετε (Αυτό που σου έδωσα στο MSN Ανδρέα κατά τις 4 το πρωί δεν είναι για να χάνετε το χρόνο σας μαζί του και στο έγραψα... αλλά από την άλλη πότε να προλάβετε να μπερδευτείτε και να το δοκιμάσετε? αφού όταν στο έδωσα εσείς είχατε βγει απ το server... εκτός κι αν κάνετε προπόνηση και πρωινές ώρες). (Αχά μόλις είδα το ιστορικό πρόσβασης στο box.net και το αρχείο δεν έχει κατεβεί ακόμα όποτε αποκλείεται να έγινε μπέρδεμα με καμία Παναγία...)

Αυτό έγραψα παραπάνω.
kaynd wrote:Απλά πιστεύω ότι η 5η θα μπορούσε να κοντύνει λίγο για να σου επιτρέπει το πέρασμα με αυτήν στο στριφτερό κομμάτι πριν και κάτω απ το δεύτερο σπλίτ. Ειδικά όταν είναι άδειο, κάθεσαι εύκολα κάτω απ το σπλιτ με 5η και ~6000rpm στα 197km/h και συνεχίζει να επιταχύνει ενώ με τη 4η κάπου εκεί έχει ξεθυμάνει.
Αντίστοιχα και η 6η θα πρέπει να ακολουθήσει λίγο προς τα κάτω για να μειώσει το κενό.
Θα έλεγα κάτι σε 1:1080 η 5η (από 1040) και 1:950 η 6η (απο 940).
και απ ότι είδα, απ το στριφτερό εκείνο κομμάτι περνάτε έτσι κι αλλιώς με 5η οπότε πραγματικά η διαφορά στην οδήγηση θα έπρεπε να είναι μηδενική...

Όπως και να έχει. Δύο νουμεράκια στη 5η και την 6η σχέση του setup που τρέχετε ήδη είπα (το v). Θα έπρεπε να το δοκιμάσει ο καθ ένας μόνος του και να μη μοιραστεί setup... γιατί αν μοιράστηκε προφανώς έγινε κάποιο λάθος και πράγματι μοιράστηκε set απο south city...

Varwnos

Post by Varwnos » Wed Sep 08, 2010 1:05 pm

Όχι δεν έγινε κανένα μπέρδεμα Κριτ. Απλά προφανώς άλλαξε η αίσθηση μας και για κάποιο λόγο δε μας έκατσε. Το σετ δε μοιράστηκε, ο καθένας έκανε μόνος τις αλλαγές και το δοκίμασε. Εμένα για παράδειγμα στη πρώτη αριστερή της πίστας με χάλασε...αρχικά μου έδινε την αίσθηση ότι θα μπορούσα να στριψω με 5η αλλά ενώ τα χιλιόμετρα ήταν παρόμοια προφανώς ο ρυθμός επιτάχυνσης δεν βοήθαγε. Μετά ξαναγύρισα στο πέρασμα με 4η αλλά δε με βοήθαγε και έστριβα με μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω ( 4-5 ). Γενικά το πρώτο μου σπλιτ ήταν χάλια ( 48.4χ - 48.6χ συνήθως ) ότι κι αν δοκίμαζα. Στο εσάκι το πατημένο , το πρώτο μετά από το πρώτο σπλιτ πριν τη δεξιά και το κατέβασμα απο 6η σε 4η, μου χάλαγε τη γραμμή και αντί να βγαίνω με 175 - 180 όπως τώρα ήμουν 5 - 10 χιλ. αργότερος στην έξοδο ( που πατάμε αριστερά πάνω στο πράσινο ). Στο πίσω εσάκι που βοήθαγε λογικά το σετ έστριβα σχεδόν όπως με το v, είχα +1-2 χιλιόμετρα πάνω αλλά το σπλιτ ήταν χάλια λόγω των προηγούμενων σημείων. Στους 20 περίπου γύρους που το δοκίμασα ζήτημα είναι αν έκανα μία φορά δεύτερο σπλιτ μέσα στο 59. Και πάμε στα φρένα για το τελευταίο εσάκι που δυστυχώς δε μπορώ να το στρίψω με σιγουριά με 4η και να εκμεταλευτώ το πλεονέκτημα οπότε η σιγουριά της 3ης δε δίνει κάτι διαφορετικό εδώ.
Αλίμονο δε θεωρώ ότι άλλαξε το σετ επειδή άλλαξαν οι σχέσεις απλά επηρέασε και ήθελε λίγο διαφορετική αντιμετώπιση που προφανώς που δε τη βρήκα. Αν δεν είχαμε κάτι άλλο για παράδειγμα και είμασταν εξ αρχής με αυτές τις αλλαγές ίσως να είχαμε προσαρμοστεί και όλα όσα γράφω να είναι χωρίς νόημα.

Γενικά η λογική που μας διέπει μιας και τα χρονικά όρια μέχρι τον αγώνα είναι ιδιαιτέρως στενά είναι ότι δοκιμάζουμε κάτι και αν δε μας κάτσει το αφήνουμε.

Για την ιστορία στη βραδυνή προπόνηση εχθές δοκίμασα να είναι σε στρατηγική τάπα παντού και πιτ στον 21ο γύρο ενώ οι υπόλοιποι ήταν στον 25ο πιτ. Δε πέτυχε αφενώς γιατί εγώ αγχώθηκα και στη προσπάθεια μου να πηγαίνω χωρίς αύριο συνέχεια έκανα πολλά λαθάκια αλλά και το σετ παρ όλο που πήγαινε πιο γρήγορα κάτι μου χάλαγε στη συνολική αίσθηση. ϊσως αυτή η στρατηγική θέλει και ένα προσαρμοσμένο σετ για πιο γρήγορο ρυθμό και με μικρότερη αντοχή και δεν αρκέι μόνο η διαφορά βάρους από τα καύσιμα. Μπορεί και απλά να μην έκατσε. Θα το δοκιμάσει και κάποιος άλλος και θα βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα σε αυτό.

Όσο για το σετ που λες θα το δω το απόγευμα γιατι στις 4 που λες οτι το έστειλες εμένα με είχε πάρει αγκαλίτσα ο Μορφέας και κάναμε σκανδαλιές.

Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε όμως και θα σου δώσω feed back.

kaynd

Post by kaynd » Wed Sep 08, 2010 1:40 pm

Μη χάνεις το χρόνο σου με αυτό για feedback κλπ. Αν σε τρώει η περιέργεια κάνε το ένα δυο γύρους γεμάτο και άδειο. Απλά το έδωσα σε εσένα να υπάρχει, γιατί δεν ήθελα να το ανεβάσω στο setup station μη γίνει κανένα μπέρδεμα.

Όσο για τις αλλαγές στις σχέσεις. Τις πρότεινα νομίζοντας ότι θα αλλάζατε ακριβώς όπως αλλάζατε και πριν. Δεν είχα πρόθεση να σας κάνω να μπαίνετε στη πρώτη στροφή με 5 ούτε στο από πίσω S. Και στα δυο αυτά σημεία κάνετε δυο κατεβάσματα και από 6η πάτε σε 4η.
Όπως και να' χει, καταλαβαίνω ότι τώρα είσαστε οριακά από άποψη χρονοδιαγράμματος και ενδέχεται μια τρίχα στο πίσω μέρος του καθίσματος να σας δίνει υποστροφή ισχύος στην ευθεία με 6η (υπερβολή που δείχνει την έκπληξη μου για τις διαφορές που περιγράφεις).

Όπως και να χει. Γράψε λάθος. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μικρό κέρδος. Ο μόνος λόγος που το πρότεινα αυτό ήταν επειδή νόμιζα ότι δε θα επηρέαζε την αίσθηση καθόλου αφού πραγματικά δεν απαιτεί κάποιο διαφορετικό δούλεμα. (Το πέρασμα με 4η από το τελευταίο S δεν έχει να κάνει με τις αλλαγές, και το ανάφερα γενικά σαν δοκιμή για το αέρα πατερά πέρασμα που δίνει χρόνους με ρίσκο.)

Όλα κι όλα πάντως. με κουφάνατε για τα καλά με αύτο το τελευταίο :? :shock:

CBR929

Post by CBR929 » Wed Sep 08, 2010 3:00 pm

Χτες στο τελευταιο stind και εγω και Μπαμπης καναμε το πιο γρηγορο race απο ολα μεχρι τωρα με το V. Καναμε και οι 2 pb (μπαμπης 2:48:77) και εγω εβγαλα 25αγυρο χωρις να σκασω ελαστικο με συνεχη πιεση και χωρις λαθη. Νομιζω οτι το V ειναι το πιο βολικο απο ολα και με το μεγαλυτερο potential, μονο ο Νικος δεν το εχει βολευτει ακομα. Το replay το εχει σωσει ο Νικος για να του ριξει μια ματια και ο Κριτ.
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

kaynd

Post by kaynd » Wed Sep 08, 2010 4:02 pm

Πράγματι το είδα το replay. Κι εγώ αρχικά το V δοκίμασα και μου φάνηκε καλό. Δεν εχω να προτείνω τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα καψίματος έτσι κι αλλιώς παρά setup. Σίγουρα κάτι σε hotlap set θα έκανε καλύτερους χρόνους, αλλά για τόσους γύρους δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον όχι στα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν.

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Wed Sep 08, 2010 4:16 pm

Ειναι το replay που εχω ανεβασει 2 post πριν. Θα το βολευτω και εγω. Δεν γινεται αλλιως. Εγω νομιζω οτι δεν πρεπει να το ψαξουμε αλλα με το setup. Μπορει οντως να μην ειμαστε στο 100% των δυνατοτητων του αυτοκινητου αλλα γενικα ολοι μας νομιζω οτι καναμε τον πιο γρηγορο αγωνα συνολικα. (ακομα και εγω που δεν εκανα κατι εντυπωσιακο απο θεμα επιδοσης, κινηθηκα σε ενα απο τα πιο γρηγορα stint μου σε overall χρονο)

Οσον αφορα το γενικοτερο θεμα με τα setup κτλ που διαβαζω (απλα το αναφερω, οχι για να το δουμε τωρα το θεμα) νομιζω οτι αν το ψαχναμε πιο εμπεριστατωμενα το θεμα και ασχολουμασταν σε πιο ανθρωπινες ωρες και χωρις τοση πιεση σε ολους μας in real life θα μπορουσαμε πιθανοτατα να παμε για πολλα περισσοτερα.

edit: Μετα απο e-mail που εστειλα για να λαβω καποιες περισσοτερες πληροφοριες, περισσοτερο διαδικαστικες, ελαβα μερικες πληροφοριες που ειναι χρησιμες για ολους μας.
1)Link για τον tracker θα λαβουμε μεσω mail μεχρι το απογευμα.
2)Stream στο multiBC
3)Θα setαρουμε ολοι μας σωστα στο PC μας και το teamspeak γιατι χρειαζεται παντα καποιος απο την ομαδα στο αντιστοιχο καναλι που θα μας πουν.
4)Η εκκινηση θα γινει standing start.
(ζητησα και ενα .rar με ολα τα σκιν για να μη καθυστερουμε κατα τη συνδεση στον server αλλα δεν μου απαντησαν σε αυτο.)

CBR929

Post by CBR929 » Wed Sep 08, 2010 5:33 pm

Σωραιος.
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Thu Sep 09, 2010 1:30 am

http://hrteam.gr/files/skins/fxr/FXR_27hr24hours.jpg

Το σκιν για ολους μας. Το εχω ηδη ανεβασει στο lfsw.

edit: νεο mail με πληροφοριες κατευθασε. Τα μαζευω ολα οσα μας χρειαζονται σε αυτο το ποστ για να ειμαστε ολοι ενημεροι.

1)TeamSpeak3 Server IP-Address: 82.149.232.7 Port: 10131 Password: ATN24h
2)Εκκινηση απο σταση χωρις safety car
3)Stream & tracker θα ανακοινωθουν στη σελιδα τους μεχρι παρασκευη μεσημερι. (www.team-alternate.de)
4)Skinpack μπορειτε να το κατεβασετε απο εδω. Κατεβαστε το ολοι για να μην καθυστερουμε στην εισοδο στον server για αλλαγη οδηγου. (περιμενετε μεχρι παρασκευη μεσημερι για να ειναι ολα μαζι.)
5)Server αγωνα ALTERNATE aTTaX ---- το pass το εστειλα με pm σε οσους τρεχουν
6)Qual για GT2: Παρασκευη απογευμα 20:00 CEST (german time) - 21:00 για εμας.
7)Αγωνας Σαββατο 11 Σεπτεμβριου 12:00 CEST (german time) - 13:00 για εμας, θα πρεπει να ειναι καποιος στον teamspeak server τους μιση ωρα πιο νωρις, με ονομα 27 - F.Lastname

Post Reply