16hours Registrations
Re: 16hours Registrations
Συμφωνώ με τον αντρεα. Οι τελευταιες προτασεις του ειναι αυτο που ηθελα να καθιερωσω απο την πρωτη πρωτη συμμετοχη μας σε team event. Ανεξαρτητα απο το αν θα τρεξουμε ολοι οσοι κανουμε προπονηση καλο θα ηταν να ασχολουμαστε οσοι περισσοτεροι γινεται (δεν μιλαω μονο για τον 16ωρο αλλα για ολα τα team events) και κρατωντας replay να αξιολογουμαστε και οι καλυτεροι συνολικα να τρεχουν. Δυστυχως η ευτυχως το συγκεκριμενο event επιτρεπει μεγιστο 4 οδηγους οποτε ολοι γνωριζουμε οτι πιθανοτατα να μην μπορεσουμε να τρεξουμε.
Varwnos - FX2
Napster - XFR
Varwnos - FX2
Napster - XFR
Ένα σχόλιο μόνο όσον αφορά την υπογραμμισμένη φράση. Κατ αρχάς ως άνθρωπος και ξέχωρα των τυχόν ικανοτήτων που έχω θεωρώ ότι δε θα έρθει ποτέ η στιγμή που δε θα θέλω να συμμετάσχω οδηγικά κάπου. Όπως κάποτε είχα γράψει όλο αυτό αποτελεί την κατά κάποιο τρόπο ενσάρκωση ενός παιδικού ονείρου... παρασύρθηκα...επιστροφή στο σήμερα.Napster wrote:[...] Δυστυχως η ευτυχως το συγκεκριμενο event επιτρεπει μεγιστο 4 οδηγους οποτε ολοι γνωριζουμε οτι πιθανοτατα να μην μπορεσουμε να τρεξουμε.[...]
Σύμφωνα με τα παραπάνω απλά κάνω σαφές ότι πάντα θέλω να τρέχω. Αλλά η μέχρι τώρα εμπειρία μου με endurance αγώνες μου έχει αποδείξει με κάθε τρόπο ότι η δουλειά που γίνεται σε υποστηρικτικό επίπεδο από εκείνους που βοηθάνε όποιον τρέχει είναι τουλάχιστον ίσης σημασίας με τη δουλειά που γίνεται εντός πίστας και στη προετοιμασία ( υπάρχουν πολλά παραδείγματα αλλά ας μην αρχίσω τη φλυαρία ). Απλά θέλω να τονίσω ότι σε τέτοιου είδους events τελικά το όποιο αποτέλεσμα δε κρίνεται μόνο από όσους τρέχουν αλλά από ολόκληρη την εμπλοκή όλων όσων συμμετέχουν και με οποιοδήποτε τρόπο κι αν γίνει αυτό. Όσοι έχουν συμμετάσχει σε παρόμοιους αγώνες και όταν η ένταση του αγώνα φεύγει και αναλογίζεσαι τι συνέβη προκειμένου να πετύχεις ό,τι πέτυχες νομίζω θα με δικαιώσουν.
Μαλλον δεν το εγραψα οπως ακριβως το εννοουσα. Ηθελα να πω οτι πιθανοτατα να μην υπαρχει διαθεσιμη θεση για να τρεξει καποιος, οση προπονηση και να εχει κανει οσο και αν το θελει γιατι οι θεσεις πιθανοτατα να εχουν καλυφθει απο καποιους συνολικα καλυτερους για το event. Αυτο ανεξαρτητα απο το χρονο που αφιερωσε ο καθενας μας αν τελικα δεν τρεξει αφηνει ενα αισθημα ξενερωματος προσορινα. Τρανταχτο παραδειγμα η περσινη συμμετοχη μου στον 16ωρο που λογω αποδοσης δεν μπορεσα να ειμαι qualified για να τρεξω. Απο εκει και περα η ενασχοληση μου με το support της υποθεσης με δικαιωσε 100% μιας και εκ του αποτελεσματος εκρινα οτι η βοηθεια που μπορεσα να προσφερω κανοντας support ηταν πολυ μεγαλυτερη απο οτι να ετρεχα με σαφως αργοτερο ρυθμο απο τους υπολοιπους και με κινδυνο να εχω καποια εξοδο η ζημια και να καταστρεψω ενα ολοκληρο αγωνα. Αυτο βεβαια δεν ειναι απιθανο για κανεναν απο τον πιο απειρο μεχρι και τον πιο εμπειρο οδηγο (και υπαρχουν παρα πολλα παραδειγματα απο τους αγωνες μας) το θεμα ειναι οτι σε τετοιους αγωνες παιζουμε με τις πιθανοτητες.
Εγώ να πω επίσης ότι από σπόντα ασχολούμαι τώρα και δε μπορώ να πω ότι "το έχω" γενικά αυτή τη περίοδο.
Μπορώ να τρέξω όπου υπάρχει κενό και υπάρχει πιθανότητα να προσφέρω κάτι.
Από εκεί και πέρα σα μια πρώτη επιλογή θα έλεγα XFR. (Αν και δε θα ήθελα να πιάσω τη θέση κάποιου που προσπάθησε πολύ περισσότερο... ειδικά από τη στιγμή που δε νομίζω ότι πάμε να σπάσουμε ρεκόρ στο XFR.)
Επίσης έχω πει δυο κουβέντες στο βεντριλο αλλά το γραφώ κι εδώ.
Έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είναι αναγκαίο όλο αυτό το τζερτζελο που γίνεται με τα stats που καταγράφονται διαρκώς κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Κάποια δεδομένα βοηθούν... ίσως στο να κρατήσουν το ενδιαφέρον πιο ζωντανό κατά τη διάρκεια του αγώνα... Αλλά από την άλλη αυτό που έχω δει μου μοιάζει υπερβολικό.
Στη τελική το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας αφορά είναι να βγάλουμε στον διαθέσιμο χρόνο μας όσο περισσότερους γύρους γίνεται. Βάση των συνθηκών (disconnect-ζημειές-κίνηση) ορίζεται κατά κύριο λόγο η στρατηγική και πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Δε βλέπω το λόγο να καταγράφονται πάσης φύσεως δεδομένα για όλες τις άλλες ομάδες, από την ακριβή χρονική στιγμή που κάνει πιτ ο καθ ένας, μέχρι το αν διόρθωσε ζημιές κλπ. Το βρίσκω πολύ ψυχοφθόρο χωρίς ουσιαστική αξία στο αποτέλεσμα του αγώνα που στη τελική εξαρτάται καθαρά από το πόσο γρήγορα μπορούμε να διανύσουμε μια απόσταση σε έναν δεδομένο χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέσα σε μια πίστα γεμάτη αυτοκίνητα.
Δε λέω να πάψουμε να ασχολούμαστε εντελώς με το τι κάνει ο ανταγωνισμός. Αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετό να γνωρίζουμε κάθε πόσους γύρους κάνει πίτ χοντρικά ο άλλος και πριν πόσους γύρους έγινε το τελευταίο, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι αντίπαλοι στη κατάταξη για να παραμένει το ενδιαφέρον ζωντανό στον αγώνα.
Προσωπικά συμμετέχω με μια ομάδα σε αγώνες στο LFS για να το χαίρομαι είτε για το αποτέλεσμα, είτε για την προσπάθεια και όχι για να μου τη λέει κάποιος από τα ακουστικά πάνω στην ένταση της στιγμής επειδή έχασα την ώρα που έγινε το πίτ των 13ων στη κατάταξη… Όχι δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά υποψιάζομαι ότι έχει γίνει και δε θα ήθελα να μου συμβεί γιατί είμαι λίγο ευαισθητούλης…
Από εκεί και πέρα σα μια πρώτη επιλογή θα έλεγα XFR. (Αν και δε θα ήθελα να πιάσω τη θέση κάποιου που προσπάθησε πολύ περισσότερο... ειδικά από τη στιγμή που δε νομίζω ότι πάμε να σπάσουμε ρεκόρ στο XFR.)
Επίσης έχω πει δυο κουβέντες στο βεντριλο αλλά το γραφώ κι εδώ.
Έχω τις αμφιβολίες μου για το κατά πόσο είναι αναγκαίο όλο αυτό το τζερτζελο που γίνεται με τα stats που καταγράφονται διαρκώς κατά τη διάρκεια του Αγώνα. Κάποια δεδομένα βοηθούν... ίσως στο να κρατήσουν το ενδιαφέρον πιο ζωντανό κατά τη διάρκεια του αγώνα... Αλλά από την άλλη αυτό που έχω δει μου μοιάζει υπερβολικό.
Στη τελική το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να μας αφορά είναι να βγάλουμε στον διαθέσιμο χρόνο μας όσο περισσότερους γύρους γίνεται. Βάση των συνθηκών (disconnect-ζημειές-κίνηση) ορίζεται κατά κύριο λόγο η στρατηγική και πάμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε.
Δε βλέπω το λόγο να καταγράφονται πάσης φύσεως δεδομένα για όλες τις άλλες ομάδες, από την ακριβή χρονική στιγμή που κάνει πιτ ο καθ ένας, μέχρι το αν διόρθωσε ζημιές κλπ. Το βρίσκω πολύ ψυχοφθόρο χωρίς ουσιαστική αξία στο αποτέλεσμα του αγώνα που στη τελική εξαρτάται καθαρά από το πόσο γρήγορα μπορούμε να διανύσουμε μια απόσταση σε έναν δεδομένο χρόνο σε σχέση με τον ανταγωνισμό μέσα σε μια πίστα γεμάτη αυτοκίνητα.
Δε λέω να πάψουμε να ασχολούμαστε εντελώς με το τι κάνει ο ανταγωνισμός. Αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετό να γνωρίζουμε κάθε πόσους γύρους κάνει πίτ χοντρικά ο άλλος και πριν πόσους γύρους έγινε το τελευταίο, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πού βρίσκονται οι αντίπαλοι στη κατάταξη για να παραμένει το ενδιαφέρον ζωντανό στον αγώνα.
Προσωπικά συμμετέχω με μια ομάδα σε αγώνες στο LFS για να το χαίρομαι είτε για το αποτέλεσμα, είτε για την προσπάθεια και όχι για να μου τη λέει κάποιος από τα ακουστικά πάνω στην ένταση της στιγμής επειδή έχασα την ώρα που έγινε το πίτ των 13ων στη κατάταξη… Όχι δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά υποψιάζομαι ότι έχει γίνει και δε θα ήθελα να μου συμβεί γιατί είμαι λίγο ευαισθητούλης…
We'll be gentle!kaynd wrote:Εγώ να πω επίσης ότι από σπόντα ασχολούμαι τώρα και δε μπορώ να πω ότι "το έχω" γενικά αυτή τη περίοδο.
Varwnos - FX2
Napster - XFR
Beastie - XFR
Αν εισαι ευαισθητουλης και δεν θα ηθελες να σου συμβει κατι τετοιο πολυ απλα δεν αναλαμβανεις να καταγραφεις data σε ενα αγωνα και τελειωνει εκει το θεμαΠροσωπικά συμμετέχω με μια ομάδα σε αγώνες στο LFS για να το χαίρομαι είτε για το αποτέλεσμα, είτε για την προσπάθεια και όχι για να μου τη λέει κάποιος από τα ακουστικά πάνω στην ένταση της στιγμής επειδή έχασα την ώρα που έγινε το πίτ των 13ων στη κατάταξη… Όχι δε μου έχει τύχει κάτι τέτοιο αλλά υποψιάζομαι ότι έχει γίνει και δε θα ήθελα να μου συμβεί γιατί είμαι λίγο ευαισθητούλης…
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...
Να το ποστάρο και εγώ για να είμαστε τυπικοί έχω σκοπό να συμμετάσχω, κλασικά με το XFR...
Varwnos - FX2
CBR929 - FX2
Saxakias - FX2
Scoupegt - FX2
Kaynd - XFR
Napster - XFR
Beastie - XFR
Kalabas - XFR
CBR929 - FX2
Saxakias - FX2
Scoupegt - FX2
Kaynd - XFR
Napster - XFR
Beastie - XFR
Kalabas - XFR
Αν τελικά δηλαδή δε τρέξω γιατί οι θέσεις είναι καλυμμένες ή "ξέρω-'γω-τι"... τι θα κάνω δηλαδή? Θα πω: "ααα εγώ βαριέμαι να κάνω αυτό που κάνετε εσείς οπότε θα σας αφήσω να παιδεύεστε μόνοι σας"? Προσπαθώ να το συζητήσω μπας και βελτιωθεί κάτι για όλους.CBR929 wrote:Αν εισαι ευαισθητουλης και δεν θα ηθελες να σου συμβει κατι τετοιο πολυ απλα δεν αναλαμβανεις να καταγραφεις data σε ενα αγωνα και τελειωνει εκει το θεμα
Αν εξ αρχής είχα δει ότι δεν έχω χρόνο για τον αγώνα τότε πάει στην ευχή πες ότι τα βγάζετε όπως μπορείτε. Αλλά τώρα θα ασχοληθώ με τον αγώνα όπως και να’ χει και είναι μλκια να είμαι διαθέσιμος σαν οδηγός αλλά όχι σαν οτιδήποτε άλλο.
Η αλήθεια είναι όμως ότι όλη αυτή η φάση με την καταγραφή στο on line excel μου είναι μεγάλος πονοκέφαλος. Μία φορά έχω κάνει λίγη τέτοια δουλειά στον προηγούμενο 16ωρο αν θυμάμαι καλά και ανυπομονούσα να τελειώσει η ώρα…
Δε φτάνει που καταγράφαμε τότε χρόνο – γύρους –ζημιές και προσδοκώμενο επόμενο πίτ, έπρεπε να μεταβάλουμε και διαρκώς τη ταξινόμηση των ομάδων στο φύλο ως προς τη σειρά που έκαναν πιτ.
Ίσως δεν είναι η κατάλληλη φάση για να συζητήσουμε κάτι τέτοιο. Αλλά προσπαθώ να σκεφτώ τι ρόλο πραγματικά έπαιξε η γνώση των λεπτομερώς καταγεγραμμένων stint των άλλων στη μεταβολή της δικής μας στρατηγικής μετά από πχ ένα DC ή ένα κλατάρισμα... Στο μόνο που μπορώ να βρω χρησιμότητα είναι η παρότρυνση του οδηγού να πάει πιο επιθετικά αν είναι κοντά σε κάποιο αντίπαλο ή να συνεχίσει χαλαρά αν υπάρχει απόσταση από τους γύρω. Και πάλι όμως δε πιστεύω ότι αυτό αποτελεί ουσιαστική ρύθμιση αφού ο οδηγός σε έναν αγώνα θα πρέπει να προσπαθεί πάντα να πετύχει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στα πλαίσια της ασφάλειας και της διάρκειας του stint.CBR929 wrote:Οσο για το ποια ποσα ποτε αν η οχι χρειαζονται για ποιες ομαδες και πως θα καταγραφονται τα εκαστοτε data στον εκαστοτε αγωνα ειναι μια αλλη συζητηση και εχει να κανει με αυτον που εχει αναλαβει να τα αξιολογει καθως και την στρατηγικη που εχει επιλεχθει την καθε φορα παντα σε συνδιασμο με τυχον ατυχιες-στραβες. Καποιες φορες στο τελος του αγωνα τα δεδομενα απλα επιβαιβεωσαν αυτο που ηδη ξεραμε, καποιες αλλες φορες καναν σημαντικη διαφορα στην αλλαγη στρατηγικης στην μεση του αγωνα μετα απο ατυχια.
Προσπαθώ να βρω έναν ουσιαστικό και ρεαλιστικό λόγο του στιλ 1+1 κάνει 2, που δεν αντικαθίσταται από κάτι άλλο, και δικαιολογεί όλη αυτή τη βαβούρα που γίνεται.
Μέχρι τώρα παίρνουμε σαν αξίωμα ότι "βοηθάει στη μεταβολή της στρατηγικής"... αλλά δεν έχω δει πως ακριβώς βοηθάει.
[edit]
btw από πάνω η λίστα έκλεισε ουσιαστικά όλες τις θέσεις, απλά ξαναλέω ότι εγώ εξακολουθώ να είμαι ανοιχτός. Όποιος θέλει να τρέξει και το έχει κουράσει το combo (πχ Πάνος), χαλαρά του δίνω τη θέση μου. (Η προπόνηση που έχω κάνει δεν είναι “κάτι πολύ”)
Η λιστα αναγραφει τους ενδιαφερομενους να τρεξουν.btw από πάνω η λίστα έκλεισε ουσιαστικά όλες τις θέσεις, απλά ξαναλέω ότι εγώ εξακολουθώ να είμαι ανοιχτός. Όποιος θέλει να τρέξει και το έχει κουράσει το combo (πχ Πάνος), χαλαρά του δίνω τη θέση μου. (Η προπόνηση που έχω κάνει δεν είναι “κάτι πολύ”
Δε φτάνει που καταγράφαμε τότε χρόνο – γύρους –ζημιές και προσδοκώμενο επόμενο πίτ, έπρεπε να μεταβάλουμε και διαρκώς τη ταξινόμηση των ομάδων στο φύλο ως προς τη σειρά που έκαναν πιτ.
Πολλα εχουν αλλαξει απο εκεινο τον αγωνα στο συγκεκριμενο θεμα. Καθε φορα το εξελισουμε, το απλοποιουμε, και βελτιωνουμε την λιστα με τα απαραιτητα δεδομενα καθως και την αυτοματοποιηση του sort.
Οντως δεν ειναι το καταληλο μερος για τετοια αναλυση παραυτα μια απο τις περιπτωσεις που μας βοηθησε ουσιαστηκα ολο αυτο ηταν ο 12ωρος αν θυμαμαι καλα του Dop κοντρα στην GTS οπου αναλυοντας ολα αυτα τα δεδομενα υπολογισαμε οτι ειναι υποχρεωμενοι να κανουν ενα πιτ παραπανω 3 πιτ πριν το τελος του αγωνα και αλλαξαμε στρατηγικη με αποτελεσμα να φτασουμε απο σιγουρη ηττα σε σχεδον σιγουρη νικη την οποια μας στερησε δυστυχως 1 DSC στα τελευταια 20 λεπτα. Anyway σε event οπως αυτα που ξεκαθαρα υστερουμε σε αποδοση λογο αυτοκινητου προτιμω να υπερτερουμε τουλαχιστον σε ολα οσα μας ειναι δυνατο, ενα απο αυτα ειναι και η καλη εικονα του ρυθμου και της στρατηγικης των αντιπαλων ακομα και αν αυτο δεν ειναι παντα 1+1=2 οφελιμο. Υπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις για να βοηθησεις (αν τελικα δεν τρεξεις) χωρις να χρειαστει να καταχωρεις Data αν αυτο σε χαλαει.Προσπαθώ να βρω έναν ουσιαστικό και ρεαλιστικό λόγο του στιλ 1+1 κάνει 2, που δεν αντικαθίσταται από κάτι άλλο, και δικαιολογεί όλη αυτή τη βαβούρα που γίνεται.
Μέχρι τώρα παίρνουμε σαν αξίωμα ότι "βοηθάει στη μεταβολή της στρατηγικής"... αλλά δεν έχω δει πως ακριβώς βοηθάει.