16hours Registrations

kaynd

Re: 16hours Registrations

Post by kaynd » Mon Sep 20, 2010 10:05 pm

Ανέβασα στο setupstation το πρώτο μου ολοκληρωμένο setup για το FXR στην FE black rev.

Νομίζω οτι έφτασα στο όριο του τι μπορώ να πετύχω αυτή τη στιγμή σε αυτό το combo, μετά από 9ώρες ψάξιμο (χθες και σήμερα). Είμαι αρκετά ικανοποιημένος κυρίως με την ομοιομορφία της συμπεριφοράς του set καθώς αδειάζουν τα καύσιμα. Η συμπεριφορά μένει σχεδόν σταθερή, με μια μικρή βελτίωση όσο αδειάζει.
Επίσης είναι αρκετά φιλικό στο σώσιμο της τούμπας, πιστεύω, άν και δε πρέπει να επαναπαύεται κάνεις σε αυτό το τομέα.
Αυτό που ίσως προβληματίσει λίγο, είναι το χοροπήδημα της ουράς που θυμίζει καρτ υπό συνθήκες υπερπρόσφυσης σε κάποιες κλειστές στροφές, ειδικά αν έχει προηγηθεί υπερβολικό κόψιμο από κέρμπ. Εύκολα διορθώνεται όμως με λίγο ψάξιμο στη γραμμή ενώ όσο κι αν προσπάθησα να εξαλείψω το φαινόμενο, το setup απλά γινόταν πιο δύστροπο σε άλλα σημαντικότερα κομμάτια όπως οι γρήγορες καμπές του τελευταίου sector.
(Σε γενικές γραμμές αυτό προκαλείται από την, σε σχέση με τη μπροστινή, σκληρή πίσω αντιστρεπτική. Λίγο πολύ όλα τα ednurance FXR set μου έχουν παρόμοια συμπεριφορά σε αυτό το τομέα καθώς με αυτό το τρόπο ελέγχω αποδοτικότερα τη φθορά των μπροστινών ελαστικών. Συγκεκριμένα για τον απόλυτο χρόνο σε αυτή τη πίστα θέλει παρόμοια σκληρότητα στις εμπρός-πίσω αντιστρεπτικές, αλλά αυτό δεν ευνοεί τον endurance χαρακτήρα του set αλλά ούτε τον "βάζω λίγο τα μούτρα μέσα με λίγο φρένο" χαρακτήρα που προσπαθώ πάντα να δίνω στα set μου για να είναι πιο ευκολοδήγητα σε απρόβλεπτες καταστάσεις)

Το set δοκιμάστηκε με μέγιστο καυσιμο 70%, απο εκει και πάνω δε ξερω τι παίζει αν και δε πρεπει να χαλάει πολύ.
Επίσης δε ξερω τι παίζει με το θέμα συνήθειας, αλλά χρονους βγάζει χαλαρά ειδικά οσο αδειάζει... Με έπιασα καθώς γυρνούσα βαριεστημένα στις δοκιμές να γραφω με πολλές χαζομάρες μέσα 2,26αρια flat.

Από εκεί και πέρα πρέπει να κάνω πολύ περισσότερη προπόνηση για να είμαι σε θέση να καταλάβω που πρέπει να βελτιωθούν οι ρυθμίσεις... Γιατί τώρα εχω χτυπήσει σε τοίχο.

Επίσης η αλήθεια είναι ότι μπάφιασα με το FXR όποτε θα πιάσω το XFR τώρα για αλλαγή… αν και δε τα πάω καλά με τα προσθιοκίνητα του LFS όποτε θα πέσει πολύ κοπάνημα κεφαλιού στο τοίχο κι εκεί…

[edit]
Δε μπήκα on line αυτές τις ώρες γιατί οι λεπτομέρειες που μπορώ να δω στο SPR είναι απαραίτητες για τη γρηγόρη εξέλιξη του set.

Metalass

Post by Metalass » Tue Sep 21, 2010 11:51 am

kaynd wrote: [edit]
Δε μπήκα on line αυτές τις ώρες γιατί οι λεπτομέρειες που μπορώ να δω στο SPR είναι απαραίτητες για τη γρηγόρη εξέλιξη του set.
We wont judge you :D. Όσο τα posts σου krit συμπεριλαμβάνουν τις λέξεις "ανέβασα" και "setupstation" είμαστε σε καλο δρόμο, trust με xD

kaynd

Post by kaynd » Wed Sep 22, 2010 5:59 pm

Ανέβασα στο setupstation και το πρώτο ολοκληρωμένο “endurance” setup για XFR στην Fe Black rev. (FE4R kd endu 1)
Είναι συνέχεια του πρώτου test set που έδωσα σε όσους βρήκα on line όταν έτρεχαν το XFR.
Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τη συμπεριφορά του και με τη ταχύτητα του. (πιό προβλέψιμο στις διορθώσεις απ το test set και λίγο ταχύτερο)
Στη περιγραφή του set στο setupstation έχω λίνκ από ανεβασμένο replay δοκιμής διάρκειας.
Θετικό είναι ότι από τη πρώτη στιγμή μπορείς να πιέσεις για χρόνο 2:39mid. (Βγήκε με λάθη και χορτάρι στο δεύτερο γύρο και 60% καύσιμο)
To αρνητικό όμως είναι τα εισαγωγικά στο endurance… Σίγουρα τα R4 λάστιχα μπροστά δε προβληματίζουν ποτέ, αλλά τα πίσω ταλαιπωρούνται πολύ απο μπλοκαρίσματα.
Στη δοκιμή διάρκειας που έκανα, το πίσω δεξί ελαστικό έσκασε στον 21ο γύρο. (Η περίπτωση ειναι τυπική και έχω αναφερθεί σε αυτη ξανά εδώ
Με μεγαλύτερη προσοχή και χωρίς τα 2 άσχημα τετακέ που έκανα βγαίνοντας απ το S που βρίσκεται πριν το 3ο σπλίτ, πιστεύω ότι βγαίνουν ρεαλιστικά άλλοι δύο γύροι.

Από την άλλη όμως, το σεναριο του πίσω σκασμένου ελαστικού είναι ένα κάτι που θα πρέπει να το αποκλείσουμε… γιατί ειδικά σε αυτή τη πίστα το αυτοκίνητο γίνεται σχεδόν 100% μη οδηγίσιμο αφού σε σβουρίζει διαρκώς σε οποιαδήποτε τιμονιά που φορτίζει το σκασμένο λάστιχο…
Ένα τέτοιο σκάσιμο με λίγα λόγια θα εκμηδενίσει την όποια προσπάθεια μας…

Παρ όλα αυτά όμως το setup βρίσκεται σε καλό δρόμο από άποψη συμπεριφοράς οπότε οποιαδήποτε μεταβολή, θα βασιστεί πάνω σε αυτό πιθανότατα. Καλό θα ήταν να το δοκιμάσουν και όσα παιδιά τρέχουν με το XFR για να δούμε σε πόσους γύρους τα σκάει ο καθ ένας έτσι ώστε να θέσω ένα ρεαλιστικό στόχο.
Προς το παρόν οτιδήποτε πάνω από 25 γύρους και 60% καύσιμο στην εκκίνηση είναι άπιαστα με το XFR. (Οι 20 γύροι πάντως πρέπει να βγάζουν stint της μιας ώρας με τις καθυστερήσεις από τα προσπεράσματα των ταχύτερων κλάσεων)

Σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση στη διάρκεια αλλά δεν είμαι σίγουρος μέχρι που μπορώ να φτάσω χωρίς να χαλάσει πολύ η αίσθηση του αυτοκίνητου… πχ θα μπορούσα να πάω σε R3 γόμα για τα πίσω λάστιχα αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να βγεί κατι αντίστοιχων δυνατοτήτων με το τωρινό.

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Wed Sep 22, 2010 6:05 pm

Οταν παλιοτερα ειπες οτι τελειωσες την εξεταστικη και θα εισαι τριγυρω για οση βοηθεια μπορεις να προσφερεις δεν περιμενα μεσα σε 2 μερες να εχουμε setup και για τα 2 οχηματα που τρεχουμε στο 16ωρο. Πολυ καλη προσπαθεια, ευχαριστουμε, τα λεμε online το βραδυ για προπονηση.

kaynd

Post by kaynd » Wed Sep 22, 2010 6:09 pm

Για την ακρίβεια ειναι 2 μέρες για το FXR και αλλες 2 για το XFR. :P

Η αλήθεια είναι όμως ότι πρόκειται για ιδανική περίοδο αφού μόλις έχει τελειώσει η εξεταστική και τα μαθήματα ξεκινούν στις 4 Οκτωβρίου. Όποτε με λίγα λόγια υπάρχει χρόνος αυτή τη στιγμή.
Δεν υπάρχει περίπτωση μόλις ξεκινήσουν τα μαθήματα να τρώω τόσες ώρες σερί στο LFS.

Τα λέμε το βραδυ για προπόνιση αν δεν εχω κατι αλλο να με απασχολεί. Προς το παρόν επιστρέφω στο FXR μετα απο feedback του Γιώργου που λέει σκασμένο λαστιχο στον 26ο γυρο.

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Wed Sep 22, 2010 6:16 pm

Ναι και εγω στην ιδια φαση βρισκομαι. 4 οκτωβριου ξεκινουν τα μαθηματα και αυτο το εξαμηνο οπως φαινεται θα παει σε full ενασχοληση με τα μαθηματα. τελος το offtopic, επισης ξεκιναει και το DoP με ενα 12ωρο και ενα 24ωρο αγωνα αλλα τα χρονικα περιθωρια ειναι χαλαρα ακομα.

PanosGr

Post by PanosGr » Sat Sep 25, 2010 8:16 pm

Χθες μπήκαν κάποια FZR κι έτρεχαν σώθηκε το replay και για όποιον το θέλει ως feedback είναι εδώ http://www.megaupload.com/?d=5PMBMWII

Για να μην ψάχνεται από το 55 και μετά μπήκαν μέσα οπότε προχωρήστε το.

kaynd

Post by kaynd » Sat Sep 25, 2010 11:36 pm

αχχααχαχαχ Έλεος με το όνομα :P

Ευχαριστώ πάντως, είχα περιέργεια να δώ πού βρίσκονται τα FZR (σε σχέση με τους οδηγούς τους πάντα).
Συγνώμη που καθυστερώ το επόμενο update στα setup, αλλά μου έτυχαν άσχετα απρόοπτα και με καθυστέρησαν.
Γενικά βρίσκομαι σε καλό δρόμο οπότε σύντομα (αν δε λιώσω στη νύστα, ίσως και σήμερα) θα τελειώσω-ανεβάσω τουλάχιστον του FXR που είναι η σειρά του.

edit: Τι ατυχία είναι αυτή. Ξεκίνησα να το κατεβάζω και σταμάτησε λίγο πριν κατέβει. Τώρα πάω να το ξανακατεβάσω και γραφεί "file temporary unavailable". Θα ξαναδοκιμάσω αργότερα

edit2. Ουφ επιτέλους στην 5η προσπάθεια με αφησε να το κατεβάσω.

Για τέτοια μικρά αρχεία (ως 25MB) φτιάξτε έναν free λογαριασμό στο box.net Είναι ελεύθερο από διαφημίσεις - χρονους αναμονής και τα ανεβασμένα αρχεία δε σβήνονται "ποτέ".

CBR929

Post by CBR929 » Sun Sep 26, 2010 1:20 am

Για τέτοια μικρά αρχεία (ως 25MB) φτιάξτε έναν free λογαριασμό στο box.net Είναι ελεύθερο από διαφημίσεις - χρονους αναμονής και τα ανεβασμένα αρχεία δε σβήνονται "ποτέ".
Σε λιγες μερες θα ειναι σε λειτουργεια ο File server της ομαδας που θα στεγαζεται στον ιδιοκτητο σερβερ του στουντιου μου για να αποθηκευουμε τετοια αρχεια. Μενει να τον σεταρουμε πληρως με τον Νικο. Μολις ειναι ολα ετοιμα θα ενημερωθειτε πληρως.
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

kaynd

Post by kaynd » Sun Sep 26, 2010 1:39 am

αχα οκ.

Όσο για το replay. Ε.. αναμενόμενη διαφορά FZR θα έλεγα, και οχι απ τις χειρότερες... 1 δευτερολεπτάκι κάτω σε πίστα δυόμισι λεπτών. Είναι πολλά και σημαντικά τα κομμάτια γρήγορων στροφών (~180-200km/h) όπου το FZR παίρνει κεφάλι σε καθε περίπτωση έναντι του FXR... Είναι η κατανομή βάρους-διαστάσεων στα ελαστικά που του επιτρέπει να μπουσουλαει λίγο χωρίς να χάνει πολύ ταχύτητα... Είναι και η powerband, που κοντά στη μεγίστη ισχύ έχει διπλάσιο εύρος από αυτή του FXR... Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι με τις καμπές δε τα φτάνουμε σε καμία περίπτωση.

Το θετικό είναι ότι και αυτοί κάνουν ζημιά στα κερμπ... και μάλιστα περισσότερο απ οτι κάνουμε εμείς... αν και αυτό εξαρτάται πολύ απ το πέρασμα.

Η ικανότητα οδήγησης τους στη πίστα είναι παρόμοια με τη δική μας αυτή τη στιγμή (βάσει του replay). Εξ ου και το έυκολο συμπέρασμα περί 1 δευτερολέπτου.
Αυτοί όμως είναι λίγο πιο κοντά στο αλιενοπροφίλ οπότε πιθανότατα έχουν κι άλλο ενώ δεν έμοιαζαν να το έχουν δουλέψει ιδιαίτερα αυτό το combo αν και έχουν ικανή εμπειρία από FZR από πολλές πιστές.

Locked