Metalass wrote:
Έχω κάνει attach το replay, αν κάποιος βλέπει τίποτα ας το πει please.
Μένεις πολύ ανοιχτά στο δεξί πέταλο πριν το πρώτο σπίτ με κίνδυνο να βγεις στην αμμοπαγίδα απέναντι. Καταλαβαίνω ότι δε θέλεις να κλειστείς πολύ εκεί για να δώσεις μια καθυστερημένη κορυφή έτσι ώστε να δεις όσο το δυνατόν νωρίτερα την έξοδο και να βγεις γρήγορα απ τη στροφή, αλλά μάλλον το παρακάνεις. Αυτή γραμμή θα είχε ίσως νόημα αν βρισκόσουν σε ένα αργό πέταλο και πριν από αυτό δεν είχες μεγάλη ευθεία για να αναπτύξεις ταχύτητα, οπότε σε ενδιέφερε μόνο η έξοδος.
Εδώ όμως και ευθεία προηγείται της στροφής αλλά και πρέπει να κρατήσεις μπόλικα χιλιόμετρα μέσα σε αυτή.
Στο παρακάτω screenshot δείχνω με τη κόκκινη γραμμή μια υπερβολική απεικόνιση της τροχαίας που συνήθως ακολουθείς, και με τη μπλέ γραμμή μια αντίστοιχα υπερβολική απεικόνιση της γραμμής που θα έπρεπε να προσπαθεί να ακολουθήσει κάποιος σε μια τέτοια στροφή που απαιτεί fast in fast out για καλό χρόνο.
Uploaded with
ImageShack.us
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την είσοδο παίζει και το πολύ αργό φρενάρισμα, κάτι που φαίνεται και από τη τροχεία που διαγράφει το μπροστά εσωτερικό μπλοκαρισμένο ελαστικό.
Ένας εύκολος, σχετικά γρήγορος και ασφαλής για τα λάστιχα τρόπος είναι: Νωρίτερα φρένο και με 180km/h στην είσοδο απλά κατεβάζεις και στριβείς τσουλώντας... μέχρι να φτάσεις κοντά στο εσωτερικό κομμάτι της στροφής έχεις πέσει στα 150 χωρίς καθόλου φρένο.
Στo τελευταίο S πριν το oval χάνεται επίσης πολύς χρόνος.
Η πρόθεση να θυσιάσεις ταχύτητα στην είσοδο του S για να έχεις καλή έξοδο απ αυτό όπως και η γραμμή σου γενικά εκεί είναι σωστή. Παρ όλα αυτά πρέπει να πάς λίγο πιο γρήγορα. Παρα είναι slow το slow in. Kάποιες φορές πέφτεις κάτω από τα 120km/h εκεί χωρίς αυτό να σου δίνει καλύτερη έξοδο. Πρέπει να προσπαθήσεις να κρατήσεις για λίγο περισσότερο πατημένο το γκάζι και να μη πέσεις κάτω απ τα 130km/h. Χωρίς αυτό να σου χαλάει τη τέρμα γκάζι έξοδο απ το S… αν δε μπορείς να βγείς flat out χωρις γλίστημα, τότε καλυτέρα το υπερslow in.
Γενικά σε παίρνει να πιέσεις λίγο παραπάνω σε πολλά σημεία. Ο χρόνος δε πρέπει να κάθεται στο 38 για κανέναν λόγο εκτός και αν ο γύρος περιλαμβάνει έξοδο ή ντουμπλάρισμα ή τέλος πάντων υπάρχει ζημιά.
Επίσης στο κομματι του oval, δε χρειάζεται να ανοίγεσαι τόσο πολύ για τις εισόδους. Προσπάθησε να διαγράφεις όσο το δυνατόν πιο ευθύγραμμα τμήματα και να στριβείς οσο το δυνατόν λιγότερο παρατεταμένα. Μένε όσο πιο χαμηλά γίνεται στο bank. Μπορεί να είσαι -1 km/h από μια πιο ανοιχτή γραμμή αλλά διανύεις σημαντικά μικρότερη απόσταση.
Ανέβασα ένα
replay που έκανα με 50% καύσιμο και ποντίκι για να δείξω χοντρικά τι εννοώ από άποψη γραμμών.
Με το on off φρενο/γκαζι του ποντικιού χάνει κανείς πολύ χρόνο ειδικά σε αυτή τη πιστά με το XRR στις εισόδους των στροφών αλλά και στις εξόδους. (μπλοκάρισμα στην είσοδο, drift στην έξοδο). (Μπορεί κανείς να πάει πιο γρήγορα με ποντικι αλλά θέλει πολύ επιθετική οδήγηση με πολλά ανάποδα που δεν είναι κατάλληλα για να φάνουν καθαρές γραμμές)
Σε γενικα φρενάρω και επιταχύνω κάπως καθυστερημένα, και πάλι χάνω μερικές εισόδους επειδή δεν έχω προλάβει να φρενάρω αρκετά.
πχ στο πρώτο γύρο χαλάω κι εγώ την είσοδο στο πέταλο που αναφέρομαι παραπάνω και στο δευτερο χάνω πολύ την είσοδο της δεξιάς μετά το πρώτο σπλιτ κλπ. Οπότε χρησιμοποιούμε το μυαλό μας για να καταλάβουμε τι θέλω να δείξω χοντρικά στις γραμμές και αφήνουμε κατά μέρος τον απόλυτο χρόνο.
(Δεν είμαι ανώμαλος για να προσπαθώ να δείξω γραμμές χρησιμοποιώντας ποντίκι, αλλά το τιμόνι είναι κρυμμένο στη ντουλάπα και δε θα βγεί απο εκεί για 15-20 λεπτα τρέξιμο)