27.11.10 - Race 1 - 12h Kyoto National Rev.

NikosKdr
Site Admin

Re: 27.11.10 - Race 1 - 12h Kyoto National Rev.

Post by NikosKdr » Wed Nov 24, 2010 4:10 pm

kaynd wrote:[...]

[...]

Αυτη ειναι η διαφορα απο την "εμπεριστατωμενη αποψη επι του θεματος" μεχρι την "συγκρινω τις γραμμες σου με τις δικες μου και σου λεω τι να αλλαξεις/διορθωσεις" οπως εκανα εγω στο παραπανω post μου

Ευχαριστουμε για την βοηθεια.

kaynd

Post by kaynd » Wed Nov 24, 2010 9:19 pm

Napster wrote: "συγκρινω τις γραμμες σου με τις δικες μου και σου λεω τι να αλλαξεις/διορθωσεις" οπως εκανα εγω στο παραπανω post μου
Aπο εδώ όμως ξεκινάνε όλα. καλό είναι να μη φοβάστε να ανταλλάσσετε συμβουλές, ακόμα κι αν δεν είστε 100% σίγουροι για την ορθότητα αυτών που λέτε.
Τα αποτελέσματα σε σταθερότητα, χρόνους και φθορά δείχνουν τελικά τι δουλεύει και τι όχι.
Τα σημεία που έθιξες πριν στην οδήγηση του Πάνου ήταν ουσιαστικά. Πολλές φορές ισχύει το less is more γιατί ευκολότερα κάποιος ακολουθεί 2-3 συμβουλές, παρά ένα κατεβατό λογοδιάρροιας.

Metalass

Post by Metalass » Thu Nov 25, 2010 11:18 am

Napster wrote:
Γενικο briefing για οσους τρεξουμε:
1)Σιγουρευομαστε οτι ειμαστε δηλωμενοι στην αντιστοιχη ομαδα αναλογα με το αυτοκινητο που θα τρεξουμε.
2)Οσοι οδηγοι δηλωθουν, εστω και αν προοριζονται για backup θα πρεπει να κανουν qual στον DoP server. Τα qual ξεκινησαν εχτες και διαρκουν μεχρι την παρασκευη. Ο χρονος της ομαδας ειναι ο μεσος ορος του χρονου των οδηγων της. Οποιος οδηγος δεν κανει qual υπολογιζεται χρονος 3.00.00 για αυτον. Καθε οδηγος εχει μονο 10 γυρους στη διαθεση του μαζι με inlap-outlap. (ο χρονος μετραει μετα το πρωτο split, απαγορευεται το shift+P)
3)Nov, 21th 2010: LFS 'DoP - Qualify' Server is open
Nov, 26th 2010: LFS 'DoP - Sign In' Server is closing at UTC 12.00
Nov, 26th 2010: LFS 'DoP - Qualify' Server is closing at UTC 13.00
Nov, 26th 2010: LFS DoP - 'Last Briefing' UTC17.00
Που το διάβασες αυτό Νίκο ότι απαγορεύται το Shift + P? Δεν βλέπω κάτι στο site τους ούτε στο lfs forum

Image

Δυστυχώς ο ρυθμός μου δεν έχει πέσει και πολύ με το XRR... συνεχίζει να είναι for the festivals :/. πάνω κάτω γυρνάω στο 37ari σταθερά...

Έχω κάνει attach το replay, αν κάποιος βλέπει τίποτα ας το πει please.

Σήμερα το βραδυ πάω να χτυπηθώ στους disturbed που έρχονται επιτέλους στο μόναχο και ανάλογος με το ποσο λιώμα θα έχω γίνει θα μπω είτε μετά την συναυλία για qual η το αργότερο παρασκευή πρωί.

Όπως βλέπω τα πράγματα είμαστε 3 + 3 και οι ομάδες είναι ήδη στημένες σωστά στο Sign-in Server?

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Thu Nov 25, 2010 11:39 am

Ναι εχεις δικιο για το shift+P, το ειχαμε διευκρινησει στο ventrilo χωρις να το διορθωσω και εδω. Απλα ελεγε για inlap-outlap οποτε υποεθεσα οτι δεν μπορεις να κανεις shift+P αλλα μαλλον δεν ισχυει.. Ειμαστε οκ με τις ομαδες παμε για 3+3 και χωρις εσωτερικες οδηγιες τυπου, "Fernando is faster that you!!!!!!"

Metalass

Post by Metalass » Thu Nov 25, 2010 11:53 am

Ο Πρόεδρος κάνει προπόνηση κάθε μέρα το στιχάκι του ρε νίκο... μην μας τα χαλάς τώρα...

Νiko... Christos is faster than you, can you confirm you understood that message? xD

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Thu Nov 25, 2010 5:33 pm

Metalass wrote:Ο Πρόεδρος κάνει προπόνηση κάθε μέρα το στιχάκι του ρε νίκο... μην μας τα χαλάς τώρα...

Νiko... Christos is faster than you, can you confirm you understood that message? xD
"This is rediculuis!!!!!"

CBR929

Post by CBR929 » Thu Nov 25, 2010 5:49 pm

No team orders...
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

kaynd

Post by kaynd » Fri Nov 26, 2010 8:42 am

Metalass wrote: Έχω κάνει attach το replay, αν κάποιος βλέπει τίποτα ας το πει please.
Μένεις πολύ ανοιχτά στο δεξί πέταλο πριν το πρώτο σπίτ με κίνδυνο να βγεις στην αμμοπαγίδα απέναντι. Καταλαβαίνω ότι δε θέλεις να κλειστείς πολύ εκεί για να δώσεις μια καθυστερημένη κορυφή έτσι ώστε να δεις όσο το δυνατόν νωρίτερα την έξοδο και να βγεις γρήγορα απ τη στροφή, αλλά μάλλον το παρακάνεις. Αυτή γραμμή θα είχε ίσως νόημα αν βρισκόσουν σε ένα αργό πέταλο και πριν από αυτό δεν είχες μεγάλη ευθεία για να αναπτύξεις ταχύτητα, οπότε σε ενδιέφερε μόνο η έξοδος.
Εδώ όμως και ευθεία προηγείται της στροφής αλλά και πρέπει να κρατήσεις μπόλικα χιλιόμετρα μέσα σε αυτή.
Στο παρακάτω screenshot δείχνω με τη κόκκινη γραμμή μια υπερβολική απεικόνιση της τροχαίας που συνήθως ακολουθείς, και με τη μπλέ γραμμή μια αντίστοιχα υπερβολική απεικόνιση της γραμμής που θα έπρεπε να προσπαθεί να ακολουθήσει κάποιος σε μια τέτοια στροφή που απαιτεί fast in fast out για καλό χρόνο.
Image

Uploaded with ImageShack.us
Σημαντικό ρόλο σε αυτή την είσοδο παίζει και το πολύ αργό φρενάρισμα, κάτι που φαίνεται και από τη τροχεία που διαγράφει το μπροστά εσωτερικό μπλοκαρισμένο ελαστικό.
Ένας εύκολος, σχετικά γρήγορος και ασφαλής για τα λάστιχα τρόπος είναι: Νωρίτερα φρένο και με 180km/h στην είσοδο απλά κατεβάζεις και στριβείς τσουλώντας... μέχρι να φτάσεις κοντά στο εσωτερικό κομμάτι της στροφής έχεις πέσει στα 150 χωρίς καθόλου φρένο.

Στo τελευταίο S πριν το oval χάνεται επίσης πολύς χρόνος.
Η πρόθεση να θυσιάσεις ταχύτητα στην είσοδο του S για να έχεις καλή έξοδο απ αυτό όπως και η γραμμή σου γενικά εκεί είναι σωστή. Παρ όλα αυτά πρέπει να πάς λίγο πιο γρήγορα. Παρα είναι slow το slow in. Kάποιες φορές πέφτεις κάτω από τα 120km/h εκεί χωρίς αυτό να σου δίνει καλύτερη έξοδο. Πρέπει να προσπαθήσεις να κρατήσεις για λίγο περισσότερο πατημένο το γκάζι και να μη πέσεις κάτω απ τα 130km/h. Χωρίς αυτό να σου χαλάει τη τέρμα γκάζι έξοδο απ το S… αν δε μπορείς να βγείς flat out χωρις γλίστημα, τότε καλυτέρα το υπερslow in.

Γενικά σε παίρνει να πιέσεις λίγο παραπάνω σε πολλά σημεία. Ο χρόνος δε πρέπει να κάθεται στο 38 για κανέναν λόγο εκτός και αν ο γύρος περιλαμβάνει έξοδο ή ντουμπλάρισμα ή τέλος πάντων υπάρχει ζημιά.

Επίσης στο κομματι του oval, δε χρειάζεται να ανοίγεσαι τόσο πολύ για τις εισόδους. Προσπάθησε να διαγράφεις όσο το δυνατόν πιο ευθύγραμμα τμήματα και να στριβείς οσο το δυνατόν λιγότερο παρατεταμένα. Μένε όσο πιο χαμηλά γίνεται στο bank. Μπορεί να είσαι -1 km/h από μια πιο ανοιχτή γραμμή αλλά διανύεις σημαντικά μικρότερη απόσταση.

Ανέβασα ένα replay που έκανα με 50% καύσιμο και ποντίκι για να δείξω χοντρικά τι εννοώ από άποψη γραμμών.
Με το on off φρενο/γκαζι του ποντικιού χάνει κανείς πολύ χρόνο ειδικά σε αυτή τη πιστά με το XRR στις εισόδους των στροφών αλλά και στις εξόδους. (μπλοκάρισμα στην είσοδο, drift στην έξοδο). (Μπορεί κανείς να πάει πιο γρήγορα με ποντικι αλλά θέλει πολύ επιθετική οδήγηση με πολλά ανάποδα που δεν είναι κατάλληλα για να φάνουν καθαρές γραμμές)
Σε γενικα φρενάρω και επιταχύνω κάπως καθυστερημένα, και πάλι χάνω μερικές εισόδους επειδή δεν έχω προλάβει να φρενάρω αρκετά.
πχ στο πρώτο γύρο χαλάω κι εγώ την είσοδο στο πέταλο που αναφέρομαι παραπάνω και στο δευτερο χάνω πολύ την είσοδο της δεξιάς μετά το πρώτο σπλιτ κλπ. Οπότε χρησιμοποιούμε το μυαλό μας για να καταλάβουμε τι θέλω να δείξω χοντρικά στις γραμμές και αφήνουμε κατά μέρος τον απόλυτο χρόνο.
(Δεν είμαι ανώμαλος για να προσπαθώ να δείξω γραμμές χρησιμοποιώντας ποντίκι, αλλά το τιμόνι είναι κρυμμένο στη ντουλάπα και δε θα βγεί απο εκεί για 15-20 λεπτα τρέξιμο)

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Fri Nov 26, 2010 11:56 pm

Ετοιμα τα σκιν για αυριο ΚΑΙ ΜΟΝΟ!!!!!! Ειναι απλα ενα copy paste ενα στο αλλο για λογους οικονομιας χρονου...(περιμενω γνωμες για το XRR αν ειναι να το διατηρησουμε το μοτιβο για το MoE)
FXR_101hrDoP.jpg
XRR_100hrDoP.jpg

PanosGr

Post by PanosGr » Sat Nov 27, 2010 12:32 am

Εγώ το φόρεσα κιόλας :lol: :lol: :lol:

Post Reply