24 Hours of Aston Grand Prix

Varwnos

Re: 24 Hours of Aston Grand Prix

Post by Varwnos » Thu Sep 09, 2010 7:38 am

Κριτ το σετ είναι μια χαρά. Με λίγη εξοικείωση νομίζω πως κινείται τουλάχιστον εφάμιλα με το V. Η αίσθηση που μου δίνει είναι πως είναι πολύ γρήγορο γενικά αλλά στους λίγους γύρους που δοκίμασα δε κατάφερα να το βγάλω αυτό στη πράξη ωστόσο κινήθηκα πολύ κοντά στο ρυθμό του V κάποια στιγμή αλλά ευκαιριακά. Δεν έκανα ολόκληρο Stint αλλά δε με προβλημάτισε κι όλας ..είναι απλά θέμα καψίματος.

kaynd

Post by kaynd » Thu Sep 09, 2010 8:23 am

Είναι στη κρίση σας τι θα κάνετε με αυτό. Αν βολέψει, μπορεί να μειώσετε κατά λίγο τη ζημιά που θα παθαίνει η ανάρτηση σε βάθος γύρων. Από την άλλη ούτε με το v κάνετε μεγάλη ζημιά με τα περάσματα σας, και θεωρητικά τουλάχιστον το v πρέπει να είναι λίγο ταχύτερο (αν και στη πράξη, από ένα σημείο εξέλιξης και ύστερα είναι ότι σου κάθεται καλύτερα).

Σε γενικές γραμμές, πέρα απο κάποιους γυρους περιέργειας αν θέλετε. Μήν αφιερώσετε χρονο σε αυτό. Καλύτερα να συνεχίστε με αυτό που ξέρετε.

Metalass

Post by Metalass » Thu Sep 09, 2010 12:18 pm

Μπόρεσα και εγώ επιτέλους να γυρίσω δυο στιντακια με το v. Στην αρχή δεν με βόλεψε καθόλου αλλα στο δεύτερο stint μου έκατσε πολύ καλά μπορώ να πω.

Γυρνάω πάνω κάτω στον ίδιο ρυθμό με το προηγούμενο set, χωρίς να μου σκάσει το μπροστά αριστερά στον 25ο... Σε όλα τα προηγούμενα stint με το παλιό set μου έσκαγε στάνταρ μέσα στον 25ο... δεν έφτανα με τίποτα τα pits με 4 λάστιχα.

Επίσης δεν κρυώνουν τόσο πολύ στο τέλος και βεβαια δεν γλιστράνε έτσι όπως γλιστρούσαν τα παλιά στο τέλος του stint.

Για κάποιο λόγο όμως μπαίνω με λιγότερα χιλιόμετρα στην αριστερά-δεξιά-αριστερά λίγο πριν το τέλος του 2ου sector :( με αυτό το set είμαι πάνω κάτω στα 190 kmh στην είσοδο, με το άλλο ήμουνα κάπου στα 195... Οι χρόνοι βγαίνουν ίδιοι όμως, άρα κάπου αλλου κερδίζω τον χρόνο που χάνω εκεί.

Έχω και μια περίεργη εντύπωση στην έξοδο από μερικές στροφές όπως την φουρκέτα λίγο πριν το τέλους του γύρου. Αισθάνομαι πως το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές όπως θα έπρεπε... σαν να ζορίζεται να επιταχύνει και να χάνει την πρόσφυση στα μπροστά ελαστικά, ακούω τον κινητήρα δηλαδή να φορτώνει πιο σιγά απότι φορτώνει κανονικά... pretty hard το describe.

Nevertheless, νομίζω ότι θα περάσουμε καλά με το v, αρκεί να μην το τουμπάρει κανένας ηλίθιος στο S :roll:

Varwnos

Post by Varwnos » Thu Sep 09, 2010 1:42 pm

Πες αν η περίεργη άισθηση έχει να κάνει με αυτό που θα σου περιγράψω. Στα πρώτα στιντ που έκανα με το σετ στις εξόδους των κλειστών στροφών μου έκανε διαφορικό. Δηλαδή άκουγα στιγμιαία να ανεβάζει λίγο στροφές το μοτέρ ( φαντάσου σαν να πατινάρει κάπως ) με συνέπεια όταν σταμάταγε αυτό το πατινάρισμα να ακολουθεί στιγμιαία ένα ψιλογονάτισμα ( φαντάσου να σπινάρεις στο γρασίδι και ξαφνικά οι τροχοί να πιανουν άσφαλτο-πρόσφυση ). Τα φαινόμενα που περιγράφω είναι στιγμιαία και πολύ αμβλυμένα σε αίσθηση, δε κάνουν τρομερή εντύπωση και καμμία διαφορά. Αυτά όμως μου συνέβαιναν στα πρώτα στιντ που προπαθούσα να πιέσω και ήμουν λίγο άτσαλος μάλλον. Στα τελευταία στιντς που τα πατήματα είναι στανταρισμένα το φαινόμενο είναι από σπάνιο εώς ανύπαρκτο.

Αν εννοείς αυτό που προσπάθησα να περιγράψω μάλλον σε στραμπουληγματάκια οφείλεται και δεν αξίζει προσοχής. Δε μου έχει συμβεί κάτι άλλο σαν αυτό που περιγράφεις πάντως.

scoupegt

Post by scoupegt » Thu Sep 09, 2010 3:04 pm

To διαφορικο ειναι αυτο.
Μου το κανει και εμενα.
Στην εισοδο οταν το πιεζεις σαν να πατιναρει κανει...
Νομιζω πως πρεπει να βελτιωθει γιατι χανεις δεκατα απ αυτο...
Image

BLACK CUPRA REVO2

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Thu Sep 09, 2010 4:18 pm

Αναλαμπη!!!!!!!! Αν λεω μαλακιες παρακαλω να αγνωηθει-διαγραφει-κουκουλωθει το post μoυ.
Νομιζω οτι η δυναμη στο μπροστινο διαφορικο ειναι 75% ενεργο. Αν την κανουμε 80% λογικα θα σταματησουμε το πατιναρισμα στο τερμα γκαζι στα στραμπουληγματα;;;;;;;;;;

Varwnos

Post by Varwnos » Thu Sep 09, 2010 5:40 pm

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι το "πρόβλημα" δεν είναι μπροστά αλλά πίσω. Θα δοκιμάσω μετά φόβου ψυχής μικροεπεμβασούλες και βλέπουμε. Προτείνω μέχρι να παρουσιαστεί κάτι να μείνετε συγκεντρωμένοι στο υπάρχον V

EDIT
Το πρόβλημα λύθηκε. Απλά αντιστρέψτε το πίσω διαφορικό. Εκεί που είναι 50 κάντε το 80 και εκεί που είναι 80 κάντε το 50. Μη πειράξετε τίποτα άλλο προς το παρόν.

Ένα μικρό replay για να πάρετε μία ιδέα. Επειδή αρχικά φοβήθηκα μήπως απλά εγώ έχω καλό momentum το επανέλαβα οπότε οι επιδόσεις είναι πραγματικές.

CBR929

Post by CBR929 » Thu Sep 09, 2010 9:38 pm

Το δοκιμασα πριν λιγο και ειναι οντως ετσι οπως τα λεει ο Αντρεας. Δοκιμαστε το νομιζω οτι θα σας βολεψει ολους.
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

kaynd

Post by kaynd » Fri Sep 10, 2010 12:39 am

Ναι το στο πίσω διαφορικό οφείλεται αυτό. Είναι ένας τρόπος να αμβλυνθεί η υπερστροφή ισχύος σε κλειστές στροφές. Είχε ρυθμιστεί έτσι για τo κλειστό πέταλο της ky2 πριν το πρώτο σπλίτ, σε μια unrestricted έκδοση του setup που είχα δώσει στον Ανδρέα τότε.

Αν για αρχή το 80% στ power lock το λύσει αυτό καλώς, αλλιώς θα χρειαστεί να αυξηθεί και το πίσω preload.

Btw για να είμαστε ακριβείς. Στην έξοδο της στροφής γίνεται αυτό καθώς επιταχύνεις και όχι στην είσοδο.

Πάντως αμφιβάλλω αν χάνετε χρόνο απ αυτό... το ότι "πατινάρει" ο πίσω εσωτερικός δε σημαίνει ότι χάνετε δύναμη... η δύναμη μεταφέρεται μέσω του κεντρικού διαφορικού μπροστά. Αν δηλαδή τη στιγμή που ακούς το πατινάρισμα, δεν έχεις υποστροφή, τότε το πρόβλημα είναι ανύπαρκτο.

Varwnos

Post by Varwnos » Fri Sep 10, 2010 8:05 am

Ναι Κριτ, εκείνη την ώρα που ακούγεται το πατινάρισμα δεν υπάρχει υποστροφή και όντως συμβαίνει μόνο στις εξόδους απο πολύ κλειστές στροφές και μάλιστα όχι κάθε φορά. Εξαρτάται και λίγο από το πάτημα.

Πάντως με τις αλλαγές που είπα πιο πάνω βελτιώνεται συνολικά η κατάσταση. Εκτός δηλαδή από την εξαφάνιση έστω και ακουστικά του πατιναρίσματος βοηθάει και στα 3 S που έχει η διαδρομή και συνολικά το χρόνο στο γύρο. Ίσως υπάρχει μία ιδέα υποστροφής στη δεξιά που στρίβουμε με 3η μετά το κατηφορικό πολύ πατημένο εσάκι και στην αριστερή που βγάζει στη πίσω μεγάλη ευθεία. Αλλά μιλάμε τώρα για ελάχιστη τάση που αντιμετωπίζεται πανεύκολα χωρίς πρόβλημα. Πρέπει να το οδηγήσουν όλοι ουσιαστικά και να δώσουν feedback.

Δοκίμασα και μία λύση με 75 αντί για 80 power lock στο πισω διαφορικό. Δείχνει να βελτιώνεται αλλά διατηρώ μία επιφύλαξη. Θα το δοκιμάσουμε και θα δούμε. Επίσης έχει αλλάξει λίγο το παράθυρο απόδοσης του σετ. Λογικά μετά τον 21ο γύρο αρχίζει να γλυστράει αλλά μέχρι και τον 21 ο Γιώργος γύρναγε στο 2.49.middle οπότε ας γυρνάμε χαμηλά κι ας πηγαίνουμε με τα 4 που λέει ο λόγος.

Το race σετ λοιπόν αν βολευτούν τελικά όλοι θα μείνει έτσι. Θα προσπαθήσω μόνο το απόγευμα να κάνω κάτι σε qual set και θα δοκιμάσουμε και το q set του τότε MOE.

Είδωμεν... Το κακό είναι ότι δε μπορώ να κάνω τίποτα μέχρι τις 6 το απογευμα οπότε αν έχει χρόνο ο μπάμπης ας πειραματιστεί όσο μπορεί ή ας δοκιμάσει διάφορα q set που υπάρχουν προσαρμόζοντας σχέσεις και restriction. Οποιαδήποτε ιδέα-λύση καλοδεχούμενη :)

Post Reply