16hours Registrations

Locked
saxakias

Re: 16hours Registrations

Post by saxakias » Tue Oct 05, 2010 2:33 am

Εδώ το βραδινό replay.Νομίζω πως έκανα το καλύτερο στιντ μου,αν και κουράστηκα πολύ στο τέλος..
παρόλα αυτά το FZR πήγαινε χωρίς αύριο χωρίς να μπορέσω να το δω ούτε με τα κιάλια..
http://rapidshare.com/files/423163237/stint_mark16h.mpr

και εδώ ο ρυθμός μου.

Image

Για άλλη μια φορά το λάστιχο(μπροστά αριστερό) μου έσκασε στο 24ο γύρο...Αυτή τη φορά πάλι καλά στην τελευταία στροφή..οπότε μπήκα αμέσως στα pit
Image Image Image
Image
Image

kaynd

Post by kaynd » Tue Oct 05, 2010 10:07 am

Στον 24ο γύρο σου έσκασε το λάστιχο με το 1.5 set (ειναι ανεβασμένο στο setupstation) που έχει τις αλλαγές του Ανδρέα στα λάστιχα? μη μου λες τέτοια! Νόμιζα ότι με αυτό βγαίνουν 26 γύροι με πίεση.
Όσο για το FZR, τα έχουμε πει νομίζω. Ειδικά στο τελευταίο κομμάτι σπέρνει. Μόνο στις πολύ κλειστές στροφές δε βολεύεται το FZR... (Πάντως σε αυτή τη πίστα η διαφορά είναι πολύ μικρότερη απ ότι συνήθως)

Varwnos

Post by Varwnos » Tue Oct 05, 2010 2:14 pm

Κριτ στο 1.5 έχω κάνει διάφορες αλλαγές πάντα σε ότι αφορά πιέσεις και κάμπερ. Ο λόγος είναι να μη ζεσταίνονται τα μπροστινά στους πρώτους 10 γύρους που και στο 1.5 δυστυχώς συμβαίνει.

Επειδή για 2η φορά μετά από 15 λεπτά γράψιμο με πετάει και πάει στράφι και φουντώνω θα προσπαθήσω να σε βρω το βράδυ Κριτ και να σου εξηγήσω τα περί σετ.

saxakias

Post by saxakias » Tue Oct 05, 2010 5:32 pm

Είναι το 1,5 με κάποιες αλλαγές που μου έδωσε χτες ο Αντρέας.
Έκανα 2 stint και τα 2 στον 24ο.
Αλλά και με το 1,5 πάλι εκεί μου έσκαγε
Image Image Image
Image
Image

kaynd

Post by kaynd » Tue Oct 05, 2010 5:33 pm

Δε συμφωνώ με την περεταίρω επέμβαση στο set για να μη ζεσταίνονται τα λάστιχα στους πρώτους γύρους. Από ένα σημείο και ύστερα είναι δουλειά του οδηγού να προσπαθήσει να διατηρεί τα λάστιχα του. Αν προσπαθείς να κάνεις τα λάστιχα αναίσθητα το πιθανότερο είναι ο οδηγός να μη καταλαβαίνει πόσο πιέζει και να τα φθείρει υπερβολικά καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Όταν μου είχε αναφέρει αρχικά ο Γιώργος για το στόχο του stint στους 30 γύρους, του είχα πει ότι είναι πολλοί. Αλλά απ την άλλη 24 με σκάσιμο είναι πολύ λίγοι. Τόσους έβγαλε ο Μπάμπης με το πρώτο set γυρνώντας από το ψηλό 25 στην αρχή ως το 23.5 στο τέλος.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι με κάθε σοβαρή αλλαγή που κάνω (σοβαρή= αυτή που δίνω σε κάποιον να δοκιμάσει), κάνω και μια μικρή αναφορά άδω πέρα στο τί κάνω.
Για να δικαιολογήσω αυτό που έφτιαξα, να προϊδεάσω τους οδηγούς στο τι δοκιμάζουν αλλά και να βγάλω κάποιο συμπέρασμα για το αν αυτό μας κάνει ή όχι από τις αντιδράσεις όλων.
Αυτά εδώ στο forum όπου μπορούμε όλοι να τα διαβάσουμε και να τα συζητήσουμε αν χρειαστεί.

Τώρα αν είναι να τα λέτε μόνο μέσω ventrillo και να κάνετε ότι σας κατέβει, εγώ τι ρόλο βαράω? Να μυρίσω τα νύχια μου για να βγάλω συμπέρασμα ως προς το τι γίνεται στο replay?

Και τώρα το post που προσπάθησα να κάνω το μεσημέρι κατά τις 12 πριν φύγω για τη σχολή, αλλά έφαγα αποσύνδεση και δεν είχα χρόνο για να περιμένω.

Είδα το replay. Η φθορά επιβαρύνει κυρίως στο κέντρο και στην εσωτερική πλευρά του ελαστικού. Η εξωτερική πλευρά δείχνει να έχει ψωμί ακόμα (αν και σε mpr δε βλέπεις λεπτομέρειες παρά χοντρικές μεταβολές οπότε δε ξέρω αν η διαφορά είναι πράγματι τόσο έντονη όσο δείχνει στο replay).
Πάντως αυτό δείχνει ότι δε μπορούμε να μειώσουμε τη φθορά, μειώνοντας κι άλλο το αρνητικό camber καθώς έτσι μπορεί να μειωθεί η φθορά στο εσωτερικό, αλλά θα επιδεινωθεί στο κέντρο του ελαστικού έχοντας χειρότερα αποτελέσματα. Ήδη στο κέντρο υπάρχει ένα μικρό προβάδισμα στη φθορά οπότε για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή ένα κλικ παραπάνω αρνητικό camber μπροστά θα βοηθούσε ανεπαίσθητα.

Για ουσιαστική μείωση της φθοράς (αν και δε μπορώ να είμαι σίγουρος για το χειροπιαστό αποτέλεσμα) θα πρέπει να μειωθεί καμία 10αρα kPa και ίσως λίγο περισσότερο η πίεση κυρίως του μπροστά αριστερού ελαστικού, και λιγότερο στο μπροστά δεξί. (Αν δεν αλλάξει το υπόλοιπο set μαζί με αυτά, θα χρειαστεί να γίνει αντίστοιχη μεταβολή και στα πίσω, με αντίστοιχα πλεονεκτήματα στη φθορά καθώς και σε αυτά παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο απλά σε μικρότερο βαθμό)

Ένα αρνητικό αυτού είναι ότι πρώτα απ όλα σίγουρα θα αλλάξει η αίσθηση και η ταχύτητα μάλλον προς το χειρότερο στις γρήγορες καμπές. Το θετικό είναι ότι οι σημαντικότερες γρήγορες στροφές είναι αριστερές οπότε ζορίζουν το δεξί λάστιχο κυρίως, που αυτή τη στιγμή έρχεται δεύτερο σε φθορά οπότε θα μπορούσε να γίνει μικρότερη μεταβολή σε αυτό.. αν και δε το βλέπω να έχει κι αυτό πολλά περισσότερα ψωμιά απ το αριστερό.

Δεύτερο σημαντικό αρνητικό είναι ότι θα χρειάζεται πολύ περισσότερη προσοχή για να μη καούν τα λάστιχα στους πρώτους γύρους. Θα μπορεί να βγάλει χρόνους, απλά θα θέλει alien προσοχή και κινήσεις για να τους βγάλει χωρίς κάψιμο.

Σε R4 δε Θέλω να πάω εδώ γιατί θα χάσουμε κάθε ελπίδα να κυνηγήσουμε τα FZR.
Επίσης πλιξ προσπαθήστε κι άλλο στον τομέα των ζημιών. Ένα χτύπημα όπως αυτό του 17ου γύρου μπορεί να ακυρώσει την όποια προσπάθεια γίνεται στο set.

ΒΤW δε χρειάζεται σε αυτή την αριστερή πριν το πρώτο σπλιτ να πιέζετε τόσο για την ιδανική γραμμή και ταχύτητα... δεν ακολουθεί καμία μεγάλη ευθεία μετά και δε μιλάμε για υψηλές ταχύτητες όπου ανεβαίνουν δύσκολα τα χιλιόμετρα εκεί. Δεν αξίζει το ρίσκο με λίγα λόγια.

Θα προσπαθήσω να κάνω κάποια αντίστοιχη μεταβολή αν και δε ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει οπότε θα μου πάρει χρόνο για να εξομοιώσω stints με πίεση σε off line mode όπου μπορώ να έχω πιο λεπτομερή δεδομένα από το replay.

saxakias wrote:Είναι το 1,5 με κάποιες αλλαγές που μου έδωσε χτες ο Αντρέας.
Έκανα 2 stint και τα 2 στον 24ο.
Αλλά και με το 1,5 πάλι εκεί μου έσκαγε
Δε ξέρω τι αλλαγές έχουν γίνει, δεν έχω δεί stint από το καθαρό 1,5 για να μπορώ να κρίνω αντικειμενικά.
Τα υπόλοιπα συμπεράσματα τα έγραψα παραπάω

CBR929

Post by CBR929 » Tue Oct 05, 2010 7:43 pm

Εμενα παντως εχτες που το δοκιμασα αυτο το σετ δεν με βολεψε σχεδον καθολου, ειδικα σε σχεση με το πρωτο του Κριτ που με την πρωτη κιολας επαφη κινηθηκα αρκετα γρηγορα και σταθερα.
Ηττοπαθεια κανεις?? Ευχαριστω δεν θα παρω...

Varwnos

Post by Varwnos » Tue Oct 05, 2010 8:42 pm

Κριτ κατ αρχήν η ευθύνη σε όσα αναφέρεις πιο πάνω είναι αποκλειστικά δική μου καθώς εγώ πειραματίζομαι συνέχεια προκειμένου να ψειρίσω το ήδη πολύ καλό σετ και ίσως να πετύχω τον απόλυτο συμβιβασμό ( τρομάρα μου ) . Ο λόγος που δε ποστάρω εδώ κάθε αλλαγή είναι απλά γιατί εγώ ουσιαστικά δε ξέρω να φτιάχνω σετ. Δοκιμάζω πρώτα κάθε αλλαγή που κάνω πολλές φορές εγώ για να σιγουρευτώ ότι δεν είναι απλά η ιδέα αυτό που λαμβάνω και μετά το μοιράζω online συνήθως στον Μάρκο ή τον Μπάμπη γιατί αυτούς βλέπω πιο συχνά θέλοντας να μου πουν εντυπώσεις και να δω αν συμφωνούν με τις δικές μου. Αλλά έχεις δίκιο ότι θα έπρεπε να το γράφω και εδώ απλά επαναλαμβάνω ότι το θεωρώ ανούσιο απλά και μόνο γιατί δεν έχω τη γνώση να υποστηρίξω κάθε αλλαγή. Με χρησιμοποιώ απλά σαν πειραματόζωο και όποτε νομίζω ότι ίσως βγήκε κάτι ζητάω μία δεύτερη γνώμη.

Στα του σετ τώρα... αυτό που νομίζω θα βοήθαγε είναι να μην επηρεάζεται η τροχιά του αυτοκινήτου όταν τυχαίνει να καβαλήσεις κάποιο κερμπ στριμμένος και να απορροφά όσο περισσότερο γίνεται το άτσαλο - κατά λάθος - πάτημα γιατί πολλές φορές ή τουμπάρει ή πρέπει να κόψεις σχεδόν τελείως αν καταφέρεις να αποφύγεις την καταστροφή. Στον αγώνα θα έρθουν νομίζω πολλές τέτοιες δύσκολες στιγμές λόγω ντουμπλαρισμάτων σε εμάς και από εμάς ( ένα πρόχειρο παράδειγμα είναι όταν κολλάς σε κάποιον και περιμένεις να βρεις χώρο να περάσεις αλλά εν τω μεταξύ δε βλέπεις καθαρά τις γραμμές και επηρεάζονται τα πατήματα..). Είναι αδικία που ο τύπος με το FZR εχθές καβάλαγε ότι έβρισκε μπροστά του χωρίς κόστος κι εμείς προσέχουμε μην έχει πετραδάκι η πίστα... αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό είναι κι αν μας αρέσει.
Το σημείο που ζεσταίνει και καταπονεί υπερβολικά τα λάστιχα σε εμένα είναι το εσάκι αμέσως μετά το πρώτο σπλιτ και λίγο η τελευταία αριστερή πριν την εκκίνηση. Στην υπόλοιπη πίστα ξανακρυώνουν αλλά όχι αρκετά οπότε κατά τους 10 περίπου πρώτους γύρους κάθε πέρασμα είναι σχεδόν +2 βαθμοί ( μου έχει συμβεί τα εσωτερικά να φτάσουν και τους 122 βαθμούς εσωτερικά και κάργα κόκκινα σε χρώμα )
Ξέρω ότι ζητάω ασυμβίβαστα πράγματα απλα στα λέω ως γενικό feedback.
Επίσης είναι καλό να πειραματιζόμαστε όλοι live ( μέσω F11 ) με τις αντιστρεπτικές που μπορεί να δώσουν αίσθηση από το πουθενά χωρίς να επηρεάζουν τους υπόλοιπους. Αν δε, πλησιάσουμε σε πιο απολυτες καταστάσεις οδηγικά θα μπορούσε να βοηθάει ακόμα και η μεταβολή των αντιστρεπτικών καθ όλη τη διάρκεια του στιντ ανάλογα τι λαμβάνει ο καθένας όσο ελαφραίνει το αυτοκίνητο κτλ

kaynd

Post by kaynd » Thu Oct 07, 2010 2:36 pm

Μετά από καμπόσες ώρες ασχολίας με το set, χαλάρωσα (αν και φυσικά πάνε όλες οι πρωινές ώρες στη σχολή).
Έλεος ποιά ευθύνη κλπ. Ότι μπορεί κάνει ο καθ ένας μας για να βοηθήσει. Απλά καλό ειναι να το συζητάμε περισσότερο για τις αλλαγές γιατί είναι δύσκολο να καταλάβω πως πάμε και που να επικεντρωθώ όταν είμαι στο σκοτάδι. Να φανταστείς εγώ νόμιζα ότι με το 1.5 είμαστε κομπλέ με το FXR ειδικά στο τομέα της διάρκειας.

Έβγαλα κάτι τελικά που είναι πολύ κοντά στο 1 και το 1,5 set αλλά με αρκετά χαμηλότερες πιέσεις. Με μερικές ελάχιστες αλλαγές στην ανάρτηση, προσπάθησα να βελτιώσω το θέμα της συμπεριφοράς πάνω απ τα κερμπ λίγο, κυρίως στο τομέα της ζημιάς.
Υπο καθεστώς πίεσης (αλλά όχι μπλοκαρίσματα και τετακε) βγάζει 26+ γύρους. Ο ρυθμός που περιγραφώ σα πίεση είναι 26αρια mid απ τον πρώτο γύρο, 25αρια μετά τον 10ο γύρο και 24αρια προς το τέλος. Λάθη γίνονται από δω κι από εκεί και οι χρόνοι δε βγαίνουν πάντα όπως είναι φυσικό αλλά η φθορά στα λάστιχα είναι αντίστοιχη σωστών γύρων σε αυτούς τους χρόνους.

Όσο για το θέμα που λες για τα κερμπ Ανδρέα. Σίγουρα το FZR με το να έχει το βάρος πίσω, τουμπάρει πολύ δυσκολότερα. (Μαλακότερα μπροστινά ελατήρια, πάτημα της βαριάς ουράς κάτω με τέρμα γκάζι, φαρδύτερα ελαστικά και μετατρόχιο πίσω κλπ) Αλλά από εκεί και πέρα η γραμμή με την όποια επιλεγεί κάνεις να περάσει πάνω απ τα κερμπ παίζει τραγικό ρολό. Όσο πιο κοντά στην ευθεία περνά η γραμμή του αυτοκίνητου πάνω απ τα κερμπ, έστω και για μια μικρή απόσταση, τόσο το καλύτερο. Δεν αρκεί μόνο το στρίψιμο του τιμονιού, πρέπει γενικά να αποφεύγεται το πέρασμα πάνω απ το κερμπ όταν το αυτοκίνητο δέχεται ισχυρές πλευρικές δυνάμεις. (στριβεί με τα 4 οριακά ακόμα και με το τιμόνι στην ευθεία όταν το έχεις πετάξει μέσα στη στροφή από την είσοδο.)

Γενικά το αποτελεσματικό πέρασμα εδώ γίνεται ως εξής: Κατευθύνεις το αυτοκίνητο προς την έξοδο πριν από το κερμπ, και περνάς πάνω από αυτό ίσιος. Με αυτό το τρόπο καβαλάνε σχεδόν όλα τα κερμπ της πίστας και τα XFR-UFR. (Οι βασιλιάδες του τουμπαρίσματος, αν νομίζεις ότι το FXR είναι ευαίσθητο, δοκίμασε μερικούς γύρους με αυτά :P)
Φυσικά υπάρχει μια παγίδα εδώ (για το FXR). Δε πρέπει να περάσει όλο το αυτοκίνητο πάνω από τα κερμπ, ειδικά του πρώτου S της πίστας. Η πίσω ανάρτηση τερματίζει και η ουρά αναπηδάει άτσαλα. Προσπάθησα να αποφύγω το τερμάτισμα είτε με σκληρότερα ελατήρια- bump damping είτε μεγαλύτερη διαδρομή. Η μεγαλύτερη διαδρομή δεν αρκεί για να αποτρέψει το τερμάτισμα εκεί, (και άν το παρακάνεις το αυτοκίνητο γίνεται σούπα οποτε μιλάμε για φτου και απο την αρχή το set.). Με σκληρότερο damping και ελατήρια κάτι έγινε, αλλά μετά αυξήθηκε η ζημιά που γίνεται στανταρ στο σασί, ότι είδους πέρασμα και να κάνεις πάνω από τα κερμπ, οπότε ήταν ασύμφορο.

Το καλύτερο είναι να αποφεύγετε πάση θυσία να περάσει όλο το αυτοκίνητο πάνω από το πρώτο αριστερό κερμπ της πίστας.
Το flat out πέρασμα παραμένει δυνατό φυσικά. (Περνώντας το μισό αυτοκίνητο από το πρώτο κερμπ, και αρκετά παραπάνω από το μισό στο δεύτερο.)

Γενικά τα λάστιχα θέλουν λιγη παραπάνω προσοχή. Αλλά με καθαρούς σβέλτους γύρους έχουν αρκετα ομοιόμορφη φθορά. Αν καποιος γυρναει στο 27αρι ας πουμε δε δικαιολογείται να περάσει τους 115 βαθμούς μπροστά. Η κορύφωση του καψίματος έρχεται στον 5ο γύρο και αρχίζει να υποχωρεί μετά τον 10ο γύρο.

Έχει ανέβει στο setup staion με όνομα FE4R kd endu 3

kaynd

Post by kaynd » Thu Oct 07, 2010 2:45 pm

CBR929 wrote:Εμενα παντως εχτες που το δοκιμασα αυτο το σετ δεν με βολεψε σχεδον καθολου, ειδικα σε σχεση με το πρωτο του Κριτ που με την πρωτη κιολας επαφη κινηθηκα αρκετα γρηγορα και σταθερα.
Ίσως ήθελε λίγη συνήθεια και αυτό, εμένα πάντως σε μια πρώτη επαφή μου είχε φανεί οκ το 1,5 (που είναι ανεβασμένο με τις πρώτες αλλαγές του Ανδρέα). Δε το κυνήγησα πολύ πάντως. Ο Μπάμπης που το δοκίμασε τότε ήταν αρκετά ικανοποιημένος από ταχύτητα και θερμοκρασίες.
Ας ελπίσουμε αυτό που έκανα τώρα να μη σας ξενίσει πολύ. Προσπάθησα να το φέρω όσο πιο κοντά γίνεται στο πρώτο, με λίγο περισσότερο βάρος στο κέντρο του τιμονιού.

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Thu Oct 07, 2010 5:33 pm

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8/10. ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ LINE-UP Η ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΟΔΗΓΟΥΣ;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!

Locked