Εχμ με λίγο μέτρο η χαρά γιατί το λίγο guesswork ήταν πραγματικά λίγο guesswork. Από τη στιγμή που δεν έχω βιδώσει καθόλου τιμόνι αλλά απλά το έκανα 2-3 γύρες με το ποντίκι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχω πετύχει κάτι καλό.
Αυτό το πατάκετακι ήταν απάντηση στην ερώτηση του Νίκου αν έχω το setup του MoE για την ky2r και γι αυτό του είπα ότι το set ήταν για τη ky2 κανονικής φοράς μπλα μπλα.
Συγκεκριμένα στην ανάποδης φοράς διαφέρει παρά πολύ το πέρασμα από το S που σε βγάζει στο οβάλ (που στη κανονικής φοράς είναι πρώτο). Εδώ (ky2r) έχουμε ένα πέρασμα από χαμηλή ταχύτητα και με πολύ γκάζι προσπαθώντας να στρίψει κανείς το S για να βγει με όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα στο oval… Αυτό είναι το σημαντικότερο σχεδόν σημείο της πίστας για τον τελικό χρόνο.
Στην κανονικής φοράς πίστα έχουμε το εντελώς αντίθετο… έρχεσαι με τρελά χιλιόμετρα και φρενάρεις, κατόπιν στριβείς με τα όσα και πατάς ελάχιστο γκάζι το οποίο όμως δεν έχει και παλαβή σημασία αφού είναι πολύ μικρή η απόσταση που θα καλύψεις μέχρι να ξαναπατήσεις φρένο.
Αυτό στη ky2 δημιουργούσε την ανάγκη για κοφτερές αντιδράσεις αφού θέλεις να χαράξεις με ακρίβεια μια γραμμή από την έξοδο του oval καθώς φρενάρεις για να μπεις σε ένα σφιχτό S (πολλά χιλιόμετρα, φρένα και στρίψιμο -> σκληρές ρυθμίσεις στο bump damping).
Στη ky2r σε ενδιαφέρει να πατήσεις όσο το δυνατόν καλύτερα στο στενό S βγαίνοντας όμως από ένα στενό κομμάτι σε ένα ανοιχτό… δε σε ενδιαφέρει εδώ να χαράξεις καμιά τέλεια γραμμή με τη φόρα του αυτοκινήτου… η ιδία η πρόσφυση του αυτοκινήτου σε οδηγεί να βγεις όσο πιο εξωτερικά στο τοίχο του oval γίνεται καθώς επιταχύνεις.
Σε αυτή τη φάση είναι που το setup που είχα κάνει για τo ΜοΕ είναι δύστροπο καθώς αναπηδά έντονα πάνω στα κερμπ του S κατά την επιτάχυνση.
Δε ξερώ τι αίσθηση δίνει στην υπόλοιπη πιστά αλλά σε αυτό το σημείο χάνει σίγουρα. Και δυστυχώς αυτό το σημείο μετράει πολύ στο χρόνο.
Πχ με αντίστοιχο guesswork προτείνω και το τροποποιημένο set από τη BLGP (έχει το ιδιο DF με αυτό που έδωσα στο Νίκο για να γίνει πιο εύκολα η σύγκριση)
http://www.box.net/shared/9vfk9gr7r1
Είναι λίγο πιο κατάλληλο για κερμπ και ίσως λίγο πιο πρόθυμο στις στροφές της ky2r
και ένα edit. Αν και καταλαβαίνω το χαρωπό του ποστ και δέ το παρεξηγώ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ "ΑΡΧΙΜΗΧΑΝΙΚΟΣ" ΠΟΥΘΕΝΑ. Η Τιμονιέρα έχει μείνει 8 μήνες κλεισμένη στο κουτί της και θα βγει από εκεί μόνο για λίγες ώρες όταν θα βγει το physics update του LFS ή για να δοκιμάσω κανένα νεο sim να δω τι ψάρια πιάνει.
Το ξέρω ότι το λέτε με καλή έννοια άλλα εγώ το βρίσκω προσβλητικό να ακούγονται τα guesswork tweaks που κάνω κατά καιρούς σε παλιά setup σαν δουλειά "μηχανικού".