Logitech G27 Driving Wheel

Post Reply
NikosKdr
Site Admin

Logitech G27 Driving Wheel

Post by NikosKdr » Fri Jan 29, 2010 8:58 pm

Μολις σημερα εγινα και εγω ενας χαρουμενος κατοχος της Logitech G27. Με μια πρωτη ματια κατα το ανοιγμα του κουτιου το η τιμονιερα μοιαζει αρκετα με την G25 αλλα μονο εμφανισιακα. Κατα το στησιμο στο γραφειο παρατηρισα οτι οι συνδεσεις για τα πεταλια και το shifter ειναι ιδια με αυτα της G25 (πιθανον δηλαδη να δουλευει και το παλιο shifter με την G27 οποτε για καποιους που χρησιμοποιουσαν τη σειριακη λειτουργια του ειναι μια χαρα). Η ποιοτητα κατασκευης ολου του χειριστηριου ειναι αρκετα υψηλη και ολη η κατασκευη μοιαζει πολυ στιβαρη (οπως αλλωστε και ο προκατοχος της). Ολα ειναι λοιπον ετοιμα στημενα, η πριζα εχει μπει στον τοιχο και το USB στη θυρα του και ερχεται η ωρα να ανοιξουμε το PC. Το calibrate της τιμονιερας γινεται σε πιο αργο ρυθμο απο αυτο της G25 και το πιο σημαντικο σχεδον αθορυβα. Αυτο το βιντεακι τα λεει ολα οσον αφορα τον παραγομενο θορυβο απο το μηχανισμο της G27. Το σχημα του τιμονιου εχει αλλαξει και δεν ειναι τοσο "βαθυ" σε σχεση με τον αξονα του, οπως αυτο της G25. Δοκιμαζοντας το τιμονι μεσα στο LFS, τα εξι buttons πανω σε αυτο αποδεικνυονται παραπανω απο χρησιμα. Κοιταγμα αριστερα-δεξια, speed-limiter, traction control, κατασταση ελαστικων, κατασταση αναρτησης. Οσον αφορα τωρα το μηχανισμο αναδρασης, οι τεχνικοι της logitech δεν ξερω τι ακριβως μαγικο εχουν κανει, αλλα οι παραγομενες δυναμεις στο τιμονι πλησιαζουν αρκετα αυτες της πραγματικης οδηγησης. Το "κενο" του feedback στο κεντρο του τιμονιου εξαληφθηκε και η ακριβεια αυξηθηκε κατακορυφα ακομα και οδηγοντας με το πλαι το RAC. Η επαναφορα του τιμονιου η οι μικροδιορθωσεις γινονται πλεον με πιο ανετο τροπο χωρις να εμποδιζεται απο το "γραναζωμα" οπως στην G25. Τα shifting LED lights ειναι μια ομορφη πινελια χρωματος πανω στο τιμονι, αν και δεν καταφερα να τα κανω να δουλεψουν στο LFS (στο rFactor που το δοκιμασα δουλεψαν μια χαρα). Το shifter ειναι ακριβως το ιδιο εμφανισιακα με αυτο της G25 αλλα με πολλες αλλαγες στο μηχανισμο του εσωτερικου του. Το "κουμπωμα" των ταχυτητων ειναι ακριβες και αμεσο και ο μοχλος εχει σκληρηνει για να δινει σωστη αισθηση κατα την οδηγηση. Η πεταλιερα εχει ενα + σε σχεση με την προηγουμενη. Ρυθμιση αποστασης πεταλιων (αν και οχι πληρως παραμετροποιησημη) πραγμα το οποιοιο βοηθαει εμενα τουλαχιστον που φρεναρω με το αριστερο να εχω μεγαλυτερη αποσταση απο το γκαζι. Χωρις να ειναι απολυτα σιγουρος επισης εχω και την εντυπωση οτι το φρενο εχει μικρυνει σε διαδρομη και η αποκριση του ειναι πολυ καλη. Προφανως και δεν χρειαζεται να αναφερθω στα υπολοιπα εμφανισιακα της υποθεσης οπως το ντυσιμο με δερμα στο τιμονι. Τα υπολοιπα στην πορεια συμπληρωνοντας αυτο το post και με φωτογραφιες.

beastie74

Re: Logitech G27 Driving Wheel

Post by beastie74 » Fri Jan 29, 2010 11:26 pm

Περιμένουμε υλικό....

να δούμε είναι καλύτερη από την δικιά μας ?
Image

Metalass

Post by Metalass » Sat Jan 30, 2010 11:35 am

Είχα ρωτήσει έναν δήθεν τις Logitech όταν είχε πρωτοποσταρει για την G27 στο LFS Forum και μου είχε απαντήσει πως το shifter τις g25 δεν δουλεύει στην g27, επειδή παίζει διαφορετικό firmware, δεν ξέρω όμως αν είναι 100 % true η απάντηση του. :(

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Sat Jan 30, 2010 3:08 pm

Και εγω δεν ξερω σιγουρα γιατι δεν εχω και την G25 εδω. την εδωσα πισω στο e-shop για εγγυηση αλλα αν μου ερθει επιστροφη θα το δοκιμασω.

beastie74

Post by beastie74 » Sat Jan 30, 2010 3:29 pm

Στο LFS forum έχω ακούσει πως δεν παιζει.
Image

NikosKdr
Site Admin

Post by NikosKdr » Sat Jan 30, 2010 3:39 pm

Ε για να το λενε στο LFS forum τοτε κατι παραπανω θα ξερουν. Οσο για τα shift lights τελικα δεν βρηκα κατι. Αλλα που θα μου παει.
beastie74 wrote:Στο LFS forum έχω ακούσει πως δεν παιζει.
Στο LFS forum εχεις ΔΙΑΒΑΣΕΙ πως δεν παιζει.

beastie74

Post by beastie74 » Sat Jan 30, 2010 6:21 pm

Napster wrote:Ε για να το λενε στο LFS forum τοτε κατι παραπανω θα ξερουν. Οσο για τα shift lights τελικα δεν βρηκα κατι. Αλλα που θα μου παει.
beastie74 wrote:Στο LFS forum έχω ακούσει πως δεν παιζει.
Στο LFS forum εχεις ΔΙΑΒΑΣΕΙ πως δεν παιζει.
ts ts ts

https://addons.mozilla.org/el/firefox/t ... o%20speech

just choose one ;)
Image

beastie74

Post by beastie74 » Mon Feb 01, 2010 4:51 pm

βρηκα αυτά για το g25/27 shifter θεμα.
τhe g25 shifter wont work on a g27 as logitech has changed the wires the function for the sequential shifter and the switch are now used for the 4 extra buttons on the wheel
Αρα δεν παίζει σύνδεση... αλλά υπάρχει και άλλη πρόταση.
I haven't tried this, but most games support more than one input device. If you have a G27 and a G25, you can plug in both and use them both- use the G27 wheel and pedals, use the G25 shifter.

It'd be cluttered but it should work.
και οι 2 τιμονιέρες πάνω... !!! τιμονι πετάλια G27 και shifter g25

ίσως παίξει.
Image

beastie74

Post by beastie74 » Wed May 19, 2010 1:12 pm

Εδω και 2 -3 μέρες (από τότε που ψαχνόμαστε για AONIO kai Relax) παρατήρησα πρόβλημα με την G27 στα paddles και συγκεκριμένα στο κατέβασμα ταχύτητας σε στροφές που πρέπει να πέσεις απότομα στα φρένα.

Κολλάει και δεν καταλαβαίνει τα click !

Κάποιες φορές παίζει άμεσα με άφημα του φρένου και κάποιες φορές κρατάει και λίγο ακόμα.
Αρκετά σπαστικό και το διάβασα και σε μία κριτική στο Amazon.

Περιμένω να δω αν θα συνεχίσει και χωρίς να υπάρχει βαρύ layout στην πίστα. + να το δοκιμάσω και σε άλλα games σε PC kai σε PS3

Αλλιώς πάμε για Service.
Image

Oxide

Post by Oxide » Mon Dec 06, 2010 11:02 am

Γειά σε όλους!Πριν 2-3 βδομάδες αγόρασα την g27 μεταχειρισμένη (2-3 φορές είχε παίξει) και προχθές μου έβγαλε ενα πρόβλημα πολύ ενοχλητικό..Μέτα απο λίγα λεπτά gaming σε οποιοδήποτε παιχνίδι η τιμονιέρα χάνει το κέντρο της και για να διορθωθεί χρειάζεται να την επανασυνδέσω αλλά και πάλι μετα απο μερικά λεπτά πάλι τα ίδια.Reinstall τους drivers της αλλά και πάλι τα ίδια.Υπάρχει κάποια λύση ή αυτό ήταν?

Post Reply